Πυρκαγιά που προκλήθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες, από σπινθήρες σε κολώνα της ΔΕΗ στην περιοχή Λιβάδεια στα Χανιά, σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων καθώς οι φλόγες μαίνονταν σε απόσταση αναπνοής από σπίτι, απέναντι από μεγάλο σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Ένοικος του σπιτιού που την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς βρίσκονταν στην ταράτσα, άκουσε ήχο έκρηξης και στη συνέχεια είδε τις φλόγες να επεκτείνονται σε δέντρα και χαμηλή βλάστηση που βρίσκεται σε αίθριο χώρο, πίσω ακριβώς από την οικία.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε με ισχυρή δύναμη αποτελούμενη συνολικά από 6 πυροσβεστικά οχήματα και πρώτο μέλημα την αποτροπή επέκτασης της φωτιάς στο σπίτι.

Εκτός από τις μάνικες των πυροσβεστών, ένοικοι του σπιτιού, με λάστιχο έκαναν ρίψεις νερού από τον πρώτο όροφο του σπιτιού, και οι φλόγες δεν κατάφεραν να απειλήσουν την οικία.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς που όπως αναφέραμε μαρτυρίες συγκλίνουν ότι ξέσπασε από κολώνα της ΔΕΗ.

Πηγή: Flashnews.gr