Βίαιος, επιθετικός, που πάντα ξέσπαγε στον πατέρα του και στη γυναίκα του. Έτσι περιγράφουν οι γείτονες τον 49χρονο πατροκτόνο, λίγες ώρες μετά το θάνατο του 80χρονου. Όπως είπαν δε κάποιοι, το τέλος αυτό για τον 80χρονο κάποιοι το είχαν προβλέψει.

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο ίδιος του ο πατέρας αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία καθώς για μία ακόμα φορά του είχε επιτεθεί. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών ο 49χρονος ήταν γνωστός των αστυνομικών αρχών. Όπως ανέφεραν οι γείτονες οι καβγάδες με την οικογένεια του ήταν συχνοί καθώς ζήταγε συνεχώς χρήματα για να μπορεί να έχει τη δόση του.

Ένα επίσης περιστατικό που έκανε τον 49χρονο να είναι περισσότερο οξύθυμος ήταν η φυγή της γυναίκας του με τα ανήλικα παιδιά τους. Η νεαρή γυναίκα όπως λένε οι γείτονες δεν άντεξε άλλο τη βάναυση συμπεριφορά του και τον εγκατέλειψε.

Ο 49χρονος αργά το απόγευμα της Πέμπτης φαίνεται να ήταν αποφασισμένος για την πράξη του. Αρχικά έκατσε με τον πατέρα του στο πεζοδρόμιο λίγο παραπάνω από την είσοδο του σπιτιού τους. Κουβέντιαζαν ήρεμα στην αρχή, αλλά ξαφνικά οι γείτονες είδαν τον 80χρονο να προσπαθεί να φύγει τρέχοντας και τον γιο του να τον κυνηγά με ένα μαχαίρι.

Ο 80χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου χτυπημένος στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο γιος του έφυγε από το σημείο και πήγε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα σε ένα φαρμακείο ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να καλέσει την αστυνομία γιατί όπως ο ίδιος ανέφερε είχε μαχαιρώσει κάποιον.

Το πρωί της Παρασκευής ο 49χρονος μεταφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα αμετανόητος για την πράξη του και θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας έπειτα από την προθεσμία που ζήτησε.

Παρακολουθήστε τι δήλωσαν γείτονες του 80χρονου στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης Creta που ακολουθεί: