Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κτηνοτρόφους στον Άγιο Μηνά για τα βοσκοτόπια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, έξω από τον Άγιο Μηνά και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, κτηνοτρόφοι με αφορμή την εγκατάλειψη των βοσκοτοπίων της Μονής Οδηγήτριας. 

Κρατώντας στα χέρια τους ένα πανό, στο οποίο αναγράφεται η χριστιανική φράση «το άδικο ου ευλογείται» κτηνοτρόφοι με τα παιδιά τους, πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαμαρτυρία, έτσι ώστε να εκδηλώσουν με αυτόν τον τρόπο, την αντίθεση τους, στην εκμετάλλευση των γαιών για την εγκατάσταση ΑΠΕ.

Μάλιστα, οι κτηνοτρόφοι παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για 29 οικογένειες οι οποίες θα πληγούν ανεπανόρθωτα, στην περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση του ηγουμένου της Μονής.

Η Ιερά Μονή – όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα – έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 7 Φεβρουαρίου 2023 στο Ειρηνοδικείο Μοιρών.
Οι κτηνοτρόφοι, ζητούν την σύγκληση το συμβούλιο του Οργανισμού Μοναστηριακής Περιουσίας Ν. Ηρακλείου, ώστε με απόφαση του να σταματήσει η δίωξη τους και να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθεί η «χρυσή τομή». 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα