Στρατάκης σε Μαμουλάκη: «Δήμαρχε, θεωρείτε θεό τον εαυτό σας!»

Με μια ανάρτηση που προκαλεί αίσθηση ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μιχάλης Στρατάκης, όντας αποκλεισμένος για 8 μέρες στο σπίτι του στη Ρογδιά του Δήμου Μαλεβιζίου ασκεί σκληρή κριτική στον δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη.

Ο γνωστός Κρητικός δημοσιογράφος δημοσιεύει φωτογραφίες από την κατάσταση που επικράτησε στην περιοχή και με ένα κείμενο γραμμένο με την καυστική και ιδιαίτερη πένα του βετεράνου δημοσιογράφου μάλλον προκαλεί πονοκέφαλο στον δήμαρχο Μαλεβιζίου.

«Ανοιχτό γράμμα.
Κύριε Δήμαρχε Μαλεβιζίου, κύριε Μαμουλάκη.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω, για τις όντως φιλότιμες προσπάθειες σας να εξακολουθώ να βρίσκομαι αποκλεισμένος-φυλακισμένος στο σπίτι μου, για όγδοη μέρα.

Με το να κρατά η αξιοεντιμότητα σας εντελώς αδιάβατο τον δρόμο που με ενώνει με τον έξω κόσμο, μου παρέχει την πολυτιμότατη δυνατότητα να βιώσω, να μετρήσω και να ζυγίσω τις αντοχές μου, κάτι που μόνο η αδιαμφισβήτητη αξιοσύνη σας μπορούσε να μου εξασφαλίσει.

Μα πάνω απ’ όλα, με βοηθάτε να περιφρουρήσω την αξιοπρέπεια μου και να μη συρθώ ικέτης στα πόδια σας, επαιτώντας το αυτονόητο δικαίωμα μου στην ελευθεροεπικοινωνία μου με τους συνανθρώπους μου.

Μήτε, βεβαίως, και θα αυτοϊσοπεδωθώ, αναζητώντας τους καθ’ ύλην αρμόδιους συνεργάτες σας, όχι στα γραφεία τους, αλλά στις επιχειρήσεις τους, όπως με συμβούλεψαν να πράξω κάποιοι κομματάρχες σας.

Άλλωστε, αμέτρητες φορές, προφορικά και γραπτά, σας έχω γνωστοποιήσει το πρόβλημα που επί μια δεκαετία με βασανίζει, ιδιαίτερα όταν βρέχει, όταν χιονίζει, όταν έχει ζέστη, όταν κάνει κρύο, όταν περνά κάποιο βαρύ όχημα από τον χωματόδρομο ή όταν φυσήξει δυνατός αέρας και εξαφανίσει όλο το χώμα.

Αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι η συμπεριφορά σας συνάδει προς την αδιαμφισβήτητη θεϊκή ιδιότητα σας.

Καθότι, ως θεός που θεωρείτε τον εαυτό σας, θεωρείτε και αυτονόητο δικαίωμα σας να δοκιμάζετε τους απλούς ανθρώπους, τους κατ’ εσάς ασήμαντους.

Κυρίως αυτούς που δεν διαθέτουν «κουκιά», μήτε και συνηθίζουν να μετατρέπουν τη γλώσσα τους σε δεύτερη γραβάτα.

Υπ’ αυτήν την έννοια, μπορεί να πεθάνω αποκλεισμένος στο σπίτι μου, πλην όμως γνωρίζω ότι μου έχετε εξασφαλίσει μια περίοπτη θέση στον ιδιόκτητο παράδεισο σας.

Κύριε Μαμουλάκη, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι, σας διαβεβαιώνω πως δεν μου καίγεται καρφί αν με απελευθερώσετε ή όχι.

Δεν αναμένω ευαισθησία, καθότι πιστεύω στου «ουκ αν λάβοις…».

Υπάρχουν άλλοι που θα το κάμουν.

Διερωτώμαι, όμως, εσάς ποιός θα σας απελευθερώσει από τους δήμιους που διορίσατε να καταστρέφουν την όποια υστεροφημία σας.

Αύριο, δίπλα στις ναρκισιστικές αυτοφωτογραφίσεις σας, για το γιγαντοτεράστιο έργο σας, εκτός από ετούτες τις αποψινές φωτογραφίες, θα δημοσιεύσω και άλλες, για να καταλάβει ο κόσμος αυτά που πρέπει να καταλάβει.

Και μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα τα λέμε συχνά.

Δηλαδή, εγώ θα τα λέω κι εσεις, ως συνήθως, θα σωπαίνετε.

Διότι οι θεοί, δεν μιλάνε».

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μιχάλης Στρατάκης

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα