Στο CRETA κορυφαίοι αθλητές του μπάσκετ που άφησαν εποχή – Τριήμερη γιορτή στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Από το Ηράκλειο Κρήτης το τριήμερο 13-15 Μαΐου θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της FIBA, που διοργανώνει η ΕΟΚ σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η project manager στην προώθηση του μπάσκετ γυναικών της ΕΟΚ, κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια όλων των εποχών και η δεύτερη Ελληνίδα που έχει αγωνιστεί στο WNBA Εβίνα Μάλτση, η οποία θα παραβρεθεί στο Ηράκλειο και ήδη ετοιμάζει… βαλίτσες εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για αυτή την σπουδαία εκδήλωση λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα γίνει στη χώρα και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, που έχει συνδέσει το όνομα του με το άθλημα.

«Υπηρέτησα το άθλημα της καλαθοσφαίρισης για πολλά χρόνια ως αθλήτρια γιατί το αγάπησα και με βοήθησε να εξελιχθώ ως άνθρωπος, αυτό που συμβαίνει για μένα τώρα είναι ότι συνεχίζω να υπηρετώ το άθλημα που αγαπώ από ένα διαφορετικό πόστο» σημείωσε η κα. Μάλτση.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως το μεγαλείο του ανθρώπου δεν διακρίνεται στο φύλο, ο χαρακτήρας του είναι αυτός που τον οδηγεί και τον ξεχωρίζει. «Το να είσαι γυναίκα αθλήτρια και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν είναι πολύ εύκολο, δεν σου ανοίγονται όλες οι πόρτες εύκολα, δεν είχα τα ίδια μέσα. Για μένα, όταν αποφάσισα ότι θέλω να κυνηγήσω μια απόδοση σε υψηλότερο επίπεδο, ότι θέλω να μου συμπεριφέρονται σαν επαγγελματία αθλήτρια, πάντα σε αυτό το κομμάτι τα πρότυπα μου ήταν αντρικά. Έπρεπε να φύγω εκτός χώρας, να μείνω αρκετά μόνη, να ωριμάσω διαφορετικά κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Κάθε επάγγελμα όμως έχει τις δικές του δυσκολίες, το μπάσκετ μου άνοιξε δρόμους και σήμερα είμαι εδώ και το Σάββατο έχω τη χαρά να παραβρεθώ σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση».

Για την ίδια, το να βρεθεί στην Αμερική και να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα ήταν ένα… παιδικό άπιαστο όνειρο που τελικά κατάφερε να πραγματοποιήσει! «25 χρόνια πριν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, η τεχνολογία δεν υπήρχε στη ζωή μας τόσο οπότε η Αμερική ήταν κάτι πολύ μακρινό. Όταν πέρασα τον Ατλαντικό και ήρθε η ώρα να αγωνιστώ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, θεωρώ ότι ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή μου, σίγουρα υπήρχαν δυσκολίες αλλά δούλεψα σκληρά και ήμουν πολύ προετοιμασμένη. Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα αλλά θέληση που θα σε οδηγήσει και το τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις, δεν εννοώ τίποτα λιγότερο από το να αφιερώσεις πολλές ώρες δουλειάς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών και πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Ανδρέας Γλυνιαδάκης, σχολίασε πως το ελληνικό μπάσκετ βγαίνει από μια μικρή κρίση αυτή τη στιγμή. «Αλλάζουν τα δεδομένα, η αλλαγή στην Ομοσπονδία έχει φέρει νέα πρόσωπα, δεν μπορούσε κανείς αθλητής να εργαστεί σε Ομοσπονδία στο παρελθόν. Είναι πολύ σημαντικό το μπάσκετ, μπορεί να πάει μόνο μπροστά και αυτό που γιορτάζουμε στο Ηράκλειο, είναι ο λόγος της ύπαρξης μας, δεν θα μιλούσαμε τώρα αν δεν υπήρχε η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ,  να περάσει το άθλημα σε όλες τις χώρες. Το βρήκαμε σαν παιδιά και εξελιχθήκαμε μέσα από αυτό σαν άνθρωποι και αθλητές, μεγάλωσα στα Χανιά και ξέρω ότι δεν γινόταν ποτέ αντίστοιχες εκδηλώσεις στη δεκαετία του’90. Είναι σημαντικό για τους γονείς και τα παιδιά, να παίξουν, να δουν, αθλητές και προπονητές και να πάρουν μια γεύση του τι σημαίνει μπάσκετ και πως θα επηρεαστεί η ζωή των παιδιών τους, από αυτή την πορτοκαλί μπάλα».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα