Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ιεράπετρας με μια πυρκαγιά σε χωματουργικά μηχανήματα που προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε μια οικογενειακή επιχείρηση, σημειώθηκε χθες και όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η συνέχεια θα είναι μεγάλη.

Κι αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, μιλούν για μια ξεκάθαρη περίπτωση εμπρησμού, πιθανότατα από ανταγωνιστές, με φανερά τα αποδεικτικά στοιχεία, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται χωρίς λεπτομέρειες και από πλευράς ΠΥ Ιεράπετρας.

Όλα συνέβησαν σε χώρο όπου κατασκευαζόταν ένα νέο θερμοκήπιο στην περιοχή Πετρούνια, και εκεί ήταν σταθμευμένα 8 οχήματα της εταιρίας. Η δουλειά της ημέρας τελείωσε στις 6 το απόγευμα και λίγα λεπτά πριν τις 8 γείτονας ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη ο οποίος βρισκόταν ήδη στο σπίτι του στην Ψαρή Φοράδα, ότι έχει ξεσπάσει μια πυρκαγιά για να φανεί λίγα λεπτά αργότερα ότι καιγόταν όλα του τα μηχανήματα.

Η παρέμβαση της ΠΥ Ιεράπετρας ήταν γρήγορη και κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές στα 3 μηχανήματα, με τα υπόλοιπα 3 να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο κ. Καράμπελας ανέφερε πως η πυρκαγιά στην αρχή ήταν πολύ επικίνδυνη αφού υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, όμως τελικά όλα πήγαν καλά και περιορίστηκε η πυρκαγιά, αφού το σημείο ήταν καθαρό, από δέντρα και υπολείμματα και δεν υπήρχαν κοντά σπίτια.

Πλέον όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και πέρα από την Πυροσβεστική , όπως η Αστυνομία ασχολούνται με το περιστατικό αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού και πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή έρευνα για να φανεί η πραγματικότητα.

Ο Νίκος Μητσόπουλος, ιδιοκτήτης των μηχανημάτων μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως το αυτό που έγινε είναι ξεκάθαρος εμπρησμός αφού κάποιοι έσπασαν τα παρμπρίζ, έριξαν στουπιά από σάκους ελιών ποτισμένους με πετρέλαιο και γέμισαν τις καμπίνες με πετρέλαιο βάζοντας φωτιά σε 6 από τα 8 μηχανήματα που βρισκόταν στο χώρο.

Η ζημιά, όπως είπε, υπολογίζεται κοντά στις 500,000 ευρώ, όμως το πρόβλημα για τον ίδιο είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού πλέον χάνει κλεισμένες δουλειές.

Ο ίδιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας για την γρήγορη παρέμβαση, ανέφερε όμως  ότι «Ζούμε σε μια χώρα σαν την Ουγκάντα. Ότι δεν μπορούνε να το φτάσουνε το καταστρέφουνε. Όλο αυτό μας κάνει πιο δυνατούς, και αυτοί που το έκαναν να ξέρουν ότι ήδη είμαστε πολύ κοντά τους και το πράγμα δεν θα τελειώσει έτσι απλά.»

Πηγή: radiolasithi.gr