Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, επισκέφθηκε αρχικά τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ως συντονιστικός και εποπτικός κρατικός μηχανισμός σε περιφερειακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό εκτέθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν σε επίκαιρους τομείς όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, μέτρα και έργα προστασίας και διαχείρισης του υδατικού δυναμικού, κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού, επείγοντα θέματα υποδομών και ανάπτυξης, κινητικότητα υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο Υπουργός παρέμεινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση περισσότερο από μία ώρα και, μετείχε επιπλέον σε σύσκεψη εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Υδάτων και του Γραφείου της Συντονίστριας.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα όπως τα έργα υποδομής στην Κρήτη, ενώ ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο Πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών, τονίζοντας πως από την πλευρά της Περιφέρειας υπάρχουν έτοιμες προτάσεις προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα εξετάσει τις προτάσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης αναφέρθηκε και στα έργα ανάπτυξης στο νησί, τονίζοντας πως ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά προχωρά, οι διαδικασίες για το αεροδρόμιο Καστελίου επιταχύνονται και ενδεχομένως μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει και το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ.