Εδώ και 10 ημέρες στην Ελλάδα, χτυπάει η καρδιά του Ολυμπισμού, μιας και οι εργασίες της γενικής συνέλευσης των Διεθνών Ολυμπιακών Επιτροπών ξεκίνησαν από το προηγούμενο Σάββατο στη Χερσόνησου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλο το φάσμα του Ολυμπιακού και Αθλητικού Κινήματος.

Οι 205 Ολυμπιακές Επιτροπές όλου του κόσμου, γεύτηκαν τη κρητική φιλοξενία και συζήτησαν για το Ολυμπιακό Κίνημα. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί.

«Δόθηκε η ευκαιρία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο να βρεθεί εδώ όλη η Ολυμπιακή Οικογένεια, να μας παρουσιάσει η Κίνα τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και να μας ενημερώσουν για τις χρηματοδοτήσεις. Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να βρεθούν με τους συναδέλφους τους και να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα», εξήγησε, αναφέροντας ότι ίσως ήταν η πιο πετυχημένη συνέλευση που έχει γίνει ποτέ, τόσο από πλευράς οργάνωσης, όσο και από πλευράς τεχνολογίας. 

«Δόθηκε ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν την Κρήτη και την καλοσύνη των ανθρώπων και πολλοί έχουν αρχίσει να κλείνουν τα συνέδρια και τις διακοπές τους για του χρόνου στο νησί», συμπλήρωσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι όσοι ήρθαν στην Κρήτη, έφυγαν «αρνητικοί» στον κορωνοϊό, γεγονός που δείχνει και την υγειονομική ασφάλεια που επικρατεί στο νησί. 

«Τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν και την κρητική κουζίνα και φεύγουν φορτωμένοι με περισσότερα κιλά οι ίδιοι, αλλά και με περισσότερα κιλά αφού έχουν αγοράσει πολλά προϊόντα από το νησί», κατέληξε.