Στη Βουλή από το Φραγκίσκο Παρασύρη, το Ψήφισμα των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Στη Βουλή κατέθεσε ως αναφορά ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το Ψήφισμα των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, σχετικά με τους 67 εργαζόμενους στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ζητά από τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απάντηση σχετικά με το εργασιακό μέλλον των 67 εργαζομένων στις ΚΟΜΥ της Κρήτης. Υπενθυμίζεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη καταθέσει σχετικά ερώτηση στον Υπουργό, αναφορικά με τον σύνολο, ανά τη χώρα εργαζομένων στις ΚΟΜΥ.

Στην αναφορά του Βουλευτή, ενσωματώνεται το Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, το οποίο έχε ως εξής:

Ψήφισμα Εργατικών Κέντρων Κρήτης

«Τα Εργατ/κά Κέντρα της Κρήτης στηρίζουν τους 67 εργαζόμενους στα ΚΟΜΥ οι οποίοι προσελήφθησαν σταδιακά από τον Μάιο του 2020 λόγω των αναγκών που προέκυψαν με την έξαρση της COVID -19.

Η ύπαρξη τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, στην πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης της COVID-19.

Σήμερα, λίγες ημέρες ημέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων τους και διαπιστώνοντας καθημερινά τις ανάγκες του Συστήματος Υγείας της Κρήτης, απαιτούμε από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να βρεθεί το νομικό πλαίσιο για την μονιμοποίηση των συναδέλφων διότι η Υγεία νοσεί λόγο της τεράστιας έλλειψης προσωπικού.

Οι συνάδελφοι είναι ήδη 3 χρόνια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν την τεχνογνωσία , την εμπειρία και έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό όλα αυτά τα χρόνια.

Στηρίζουμε την αξιοποίησή τους!!! Δεν πρέπει να πάει κανένας χαμένος!!! Το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους χρειάζεται!!! Καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν μια λύση ώστε οι συνάδελφοι να μονιμοποιηθούν και να ενταχθούν στο ΕΣΥ που τόσο τους έχει ανάγκη.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα