Το ζήτημα για τις Επιτροπές Αντιρρήσεων Δασικών Χαρτών και τις αναγκαίες διευκρινίσεις για την καλλιέργεια Χαρουπιάς στην Κρήτη, μετέφερε στη Βουλή και στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Από το ΤΕΕ-ΤΑΚ, αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, αφού οι υφιστάμενες Επιτροπές Αντιρρήσεων, μόλις μία σε κάθε Π.Ε., αλλά και οι δύο υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες, αδυνατούν να ανταποκριθούν έγκαιρα στον μεγάλο όγκο των υποθέσεων, με αποτέλεσμα σοβαρές καθυστερήσεις, οι οποίες δημιουργούν αβεβαιότητα και προβλήματα σε πολίτες και φορείς, δεδομένου μάλιστα του μεγάλου αριθμού αντιρρήσεων που έχουν κατατεθεί για τους δασικούς χάρτες.
Ο Βουλευτής, στηρίζοντας τη θέση του ΤΕΕ-ΤΑΚ, ζητά την άμεση στελέχωση των Δασικών Υπηρεσιών Ηρακλείου και Λασιθίου, αλλά και τη δημιουργία επιπλέον Επιτροπών, που είναι απαραίτητες, ώστε να επιταχυνθεί η εξέταση των υποθέσεων και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον χαρακτηρισμό εκτάσεων.
Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, θίγεται και το σοβαρό θέμα που αφορά στις καλλιέργειες χαρουπιάς στην Κρήτη, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές εκτάσεις. Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, τονίζει την αναγκαιότητα έκδοσης, διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία θα καθορίζει ποιο είδος χαρουπιάς χαρακτηρίζεται ως δασικό και ποιο όχι, ώστε να αποφευχθούν άδικες διοικητικές πράξεις και να στηριχθούν οι αγρότες της περιοχής.