Στάχτες και αποκαΐδια μετά τη μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο (εικόνες)

Στάχτες και αποκαΐδια άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ξυλείας, το μεσημέρι της Τρίτης, στην περιοχή των Μαλάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η φωτιά αργά το απόγευμα οριοθετήθηκε και τίθεται υπό έλεγχο.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ συνέδραμε και ελικόπτερο.

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά σε επιχείρηση που βρίσκεται κοντά στη ΔΕΥΑΗ ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Τροχαία προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία, καθώς η φωτιά ξέσπασε σε ώρα αιχμής.

Οι πυκνοί καπνοί από την φωτιά, έγιναν γρήγορα ορατοί σε όλο το Ηράκλειο ενώ διακρινόταν και από τον Καρτερό.

Στο σημείο βρέθηκε πλήθος κόσμου αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προληπτικά. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. απηύθυνε έκκληση να απομακρυνθούν οι πολίτες από την περιοχή αλλά και οι οδηγοί να μην διέρχονται από το σημείο.

Στο έργο της Πυροσβεστικής συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και επιχειρηματίες της περιοχής με λάστιχα.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς έκανε λόγο για «καλή εικόνα» όμως η φωτιά δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην πλησιάζει το σημείο.

 

Πληροφορίες αναφέρουν, πως στο σημείο δεν υπήρχε πυροσβεστικός κρουνός με αποτέλεσμα η φωτιά να «αγγίξει» ουσιαστικά τρεις επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι δύο εργοστάσια ξυλείας με κοινό αποθηκευτικό χώρο.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα