Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ βρίσκονται τις τελευταίες ώρες 2 εφοριακοί από το Ηράκλειο. Οι 2 υπάλληλοι της ΔΟΥ Ηρακλείου, συνελήφθησαν στην Ρόδο, έπειτα από τις καταγγελίες γνωστού επιχειρηματία του νησιού, που μπήκαν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες οι 2 άντρες του ζήτησαν χρήματα προκειμένου να μην προχωρήσουν σε έλεγχο στην επιχείρησή του. Οι δύο εφοριακοί, που είχαν μεταβεί για έλεγχο στην Ρόδο, από ΔΟΥ της Κρήτης, βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία τους έδωσε ιδιοκτήτης γραφείου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ρόδου, στην περιοχή Νιοχωριού, έπειτα από συνεννόηση με αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και η Εισαγγελία Ρόδου και η όλη επιχείρηση βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να προσδιοριστούν οι σχετικές κατηγορίες. Πληροφορίες θέλουν τους 2 εφοριακούς να ζητούν αρχικά το ποσό των 800 ΕΥΡΩ από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Ρόδου, που διενεργούν και την σχετική έρευνα, καλούν τους επιχειρηματίες του νησιού, να δώσουν πληροφορίες και στοιχεία στην περίπτωση που υπήρξε παρόμοιο περιστατικό με τους ελέγχους των εφοριακών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτές τις μέρες στο νησί της Ρόδου και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.