Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
30.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Σουρβίνος: Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί ή περιοχή με πολλά κρούσματα κορωνοϊού

Πρέπει να διαβάσετε

Τον προβληματισμό του μετά τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου -εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού- εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος.

Οπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «ο ιός δεν έχει φύγει από τη χώρα μας, υπάρχει στην κοινότητα» και πως «τέτοιου είδους εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν εστίες, μικρές ή μεγάλες, ανά πάσα στιγμή με ταχύτατη διασπορά».

Υπενθυμίζεται ότι η Μύκονος ήταν μεταξύ των ελληνικών νησιών που στο παρελθόν είχε βεβαιωθεί κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

«Είναι διαφορετικό το καλοκαίρι αυτό, πρέπει να προσαρμοστούμε στην ιδέα», «όλοι πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη υπευθυνότητα», απάντησε σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των καταστηματαρχών, ότι δεν μπορούν όλο το βράδυ να επιτηρούν τους τουρίστες που πίνουν τους ποτό τους.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι καταλαβαίνει και κατανοεί τα σχόλια περί οικονομίας καθώς «είναι μια  λεπτή ισορροπία και μια πολύ δύσκολη εξίσωση που πρέπει να λυθεί μεταξύ της δημόσιας υγείας και του τουρισμού και της επανεκκίνησης της οικονομίας».

«Πιθανό τοπικό lockdown σε νησί ή περιοχή με πολλά κρούσματα»

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σουρβίνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Είπε ότι η επιτροπή αξιολογεί κάθε στιγμή τα επιδημολογικά δεδομένα και «μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακής άρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown. Όλα είναι πιθανά προέχει η δημόσια υγεία», ανέφερε.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα