Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου παραχώρησε στην τηλεόραση Creta και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μεταξά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Ερωτηθείς για το κίνητρο που ώθησε τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα των νέων ανθρώπων της οποίας είναι επικεφαλής εξήγησε χαρακτηριστικά ότι «Όλοι θέλουμε και επιζητάμε την αλλαγή αλλά αν δεν αποφασίσουμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Πήραμε μαζί με ανθρώπους με τους οποίους είχαμε την ίδια κοινή ανησυχία, την απόφαση να καταθέσουμε την πρόταση μας για την πόλη που θέλουμε αλλά δεν βλέπουμε μέχρι σήμερα». Για να προσθέσει ότι «Η επομένη δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι ούτε ενδιάμεσος αλλά ούτε τερματικός σταθμός για κανέναν. Πρέπει να είναι η αρχή για μια νέα πορεία. Αν αυτό δεν είναι το μέλημα μας τότε δεν θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Απαντώντας στο πώς η παράταξη κατέληξε στο να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής τόνισε, «Δεν ξεκίνησα ως επικεφαλής, ξεκίνησα ως μέλος ομάδας νέων ανθρώπων που προβληματίστηκαν για την πορεία του δήμου. Οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018. Υπήρξε μια κοινωνικοπολιτική ζύμωση ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και όπως εντόπισαν τα προβλήματα και το γιατί θέλουμε να καταθέσουμε την πρόταση μας αφού δεν μας ικανοποιεί ως πολίτες η υφιστάμενη κατάσταση, έτσι με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια κατέληξαν και στο πρόσωπο μου».

Απαντώντας στο ερώτημα πώς ένας άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα ως μάχιμος οικονομολόγος αποφασίζει να εμπλακεί στα κοινά και μάλιστα ως υποψήφιος δήμαρχος  απάντησε χωρίς περιστροφές. «Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο διαφέρουμε. Και για να σας εξηγήσω το γιατί με όσο το δυνατόν πιο κατανοητό και ξεκάθαρο τρόπο αναγκάζομαι να μιλήσω σε πρώτο ενικό. Δεν μου επιτρέπεται να αποτύχω. Είμαι 37 ετών, στα 42 ή 46 έτη μου που ενδεχομένως θα πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου αυτό δεν μπορεί να γίνει με το στίγμα του αποτυχημένου Δημάρχου. Δεν θέτω εαυτόν στην κρίση των δημοτών του Ηρακλείου λίγο πριν την σύνταξη ή την πολιτική αποστρατεία».

Ερωτηθείς για το πλήθος των υποψηφίων δημάρχων που  φθάνουν τους δέκα και γιατί δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα κάποια συνεργασία αφού όλοι υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρονται για την πόλη παρουσίασε όλες τις μέχρι σήμερα άγνωστες πτυχές που αφορούν στη δημοτική παράταξη «Ηράκλειο για όλους» και αφορούν στις προσπάθειες από πλευράς του ίδιου και της ομάδας του για ευρύτερες συνεργασίες.

«Χαίρομαι για την ερώτηση γιατί μου δίνετε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε στους πολίτες και να πούμε την αλήθεια, άλλωστε αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όχι μετεκλογικά αλλά προεκλογικά, ανεξάρτητα από το όποιο πολιτικό κόστος. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πολύ πριν από οποιονδήποτε συνυποψήφιό μας ,είχαμε δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον μας να καταθέσουμε την δική μας αυτοδιοικητική πρόταση κρίνοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Εάν δεν το πιστεύαμε δεν πρόκειται να είχαμε προχωρήσει στο βήμα αυτό και δεν διστάζω να σας πω ότι θα στηρίζαμε είτε τη σημερινή δημοτική αρχή είτε οποιαδήποτε άλλη αποδείκνυε ότι μπορούσε να ανταποκριθεί. Αυτό συνέβη τον Αύγουστο. Η αναφορά στο χρόνο δεν έχει να κάνει με το ποιος εκδήλωσε πρώτος το ενδιαφέρον, δεν μας αφορούν τέτοιοι διαγκωνισμοί αλλά σχετίζεται με την καταγραφή των γεγονότων. Από τότε μέχρι και σήμερα οφείλω να σας αποκαλύψω απευθυνόμενος στους δημότες που μας παρακολουθούν το εξής. Σχεδόν όλες οι παρατάξεις μας πρότειναν ή μας ζήτησαν συνεργασία. Με διάφορους τρόπους είτε με απευθείας συναντήσεις, είτε μέσω συνεργατών είτε ακόμη και μέσω πολιτικών σχηματισμών. Με μια προϋπόθεση. Με ένα προαπαιτούμενο. Όλες οι παρατάξεις, μας ζήτησαν συνεργασία δια της απορροφήσεως. Δηλαδή να μην κατέβουμε στις εκλογές ως ανεξάρτητος συνδυασμός και να μην καταθέσουμε την αυτοδιοικητική μας πρόταση. Καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια πρόταση εμπεριέχει τη δυνατότητα της προεκλογικής συναλλαγής με την εξασφάλιση θέσεων είτε για εμένα προσωπικά είτε για κάποιους από τα πολλά μέλη της ομάδας μας που θα βρίσκονταν υποψήφιοι στον συνδυασμό που θα προέκυπτε μετά την απορρόφηση. Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να το δηλώσουμε μια και έξω. Δεν είμαι υποψήφιος αντιδήμαρχος και δεν αφορά ούτε εμένα ούτε το συνδυασμό μου οποιαδήποτε θέση ως αντάλλαγμα συνεργασίας. Είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου θα κριθώ από τους πολίτες ως υποψήφιος Δήμαρχος και ο συνδυασμός μας ως εν δυνάμει δημοτική αρχή. Καθαρές κουβέντες».

Μάλιστα ο κ. Σισαμάκης κατέθεσε και τον προβληματισμό του καθώς και την εύλογη απορία του ως απόρροια των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί για το ενδεχόμενο συνεργασίας. «Όλες οι παρατάξεις στις οποίες αναφέρθηκα αποδέχονται και αναγνωρίζουν πλέον την χρησιμότητά μας, την καταλληλότητα να διαχειριστούμε τα δημοτικά πράγματα ,επομένως τη γνώση, την εμπειρία και την εργατικότητα τα οποία απαιτούνται αλλά δεν τολμούν να αποδεχτούν ότι μπορούν να είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και όχι μπροστά».