Την μεγάλη προτίμηση και εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο κρεοπωλείο της γειτονιάς επιβεβαιώνει η πανελλαδική έρευνα που παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου.
Σύμφωνα με την έρευνα το 60,1% των καταναλωτών επιλέγει το κρεοπωλείο της γειτονιάς του για να αγοράσει κρέας και στην Κρήτη ειδικά το ποσοστό αυτό φτάνει το 66,4 %.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 33,4% των καταναλωτών τρώνε κρέας περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα και στην Κρήτη το 31,4%.
Επίσης στην Κρήτη προτιμούν το χοιρινό σε ποσοστό 29,2%, το κοτόπουλο σε ποσοστό 36,5% και το αρνί/κατσίκι σε ποσοστό 7,1%.
Στην ίδια έρευνα αποδεικνύεται ότι το 73,5% των Κρητικών θεωρούν πιο ποιοτικό το ελληνικό κρέας και το 69,1% δηλώνει ότι αγοράζει κρέας με βάση την ποιότητά του.
Στην έρευνα συμμετείχαν και κρεοπώλες της Κρήτης, οι οποίοι σε ποσοστό 64,9% δήλωσαν ότι θα ήθελαν να υπήρχε ένα πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας για τα κρεοπωλεία , κάτι που ζητάει και το 74,9% των καταναλωτών. Οι κρεοπώλες δήλωσαν επίσης ότι έχουν ανακαινίσει τα καταστήματά τους την τελευταία πενταετία σε ποσοστό 59.9%
Η πανελλαδική έρευνα αγοράς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, του Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης και των εταιρειών KASALIAS & OMIND. Η έρευνα κατέγραψαν τις προτιμήσεις των καταναλωτών, του γενικού πληθυσμού και της νέας γενιάς, τα κριτήρια αγοράς τους, τα είδη κρέατος , τα καταστήματα που επιλέγουν και πολλές άλλες παραμέτρους.
Η παρουσίασή της στο Επιμελητήριο Ηρακλείου έγινε από τον κτηνίατρο – μικροβιολόγο τροφίμων κ. Νίκο Κασαλιά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο κ. Σταύρος Τζεδάκης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος μίλησε για το Κρέας στην Κρητική Διατροφή, ο κ. Ζαχαρίας Σωμαράς, Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Κρήτης ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη του κρεοπωλείου και η κα Ειρήνη Ελληνάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Δημόσιας Υγείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης η οποία μίλησε για την υγιεινή του κρεοπωλείου,
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου κ. Λευτέρης Ντουράκης ο σημερινός κρεοπώλης επιδιώκει την εξέλιξη στο κατάστημά του και θέλει να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τους πελάτες του. Η έρευνα αυτή είναι πολύ σημαντική για εμάς γιατί αποτυπώνει το παρόν της δουλειάς μας και θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε το μέλλον της, ώστε να παραμείνουμε ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών μας και να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη τους με ποιοτικά προϊόντα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και την ευγενική χορηγία του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ