Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, 2025
19.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Σημαντικές οι απώλειες στον κλάδο των μεταφορών – Παραμένει χαμηλή η κίνηση στο αστικό ΚΤΕΛ

Πρέπει να διαβάσετε

Στο 60% περίπου υπολογίζεται η κίνηση στο αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Πρόεδρος Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο τρίμηνο του 2021 έκλεισε με 35% κίνηση, ενώ το δεύτερο με 52%. «Πιστεύω τώρα είμαστε λίγο παραπάνω, περίπου στο 60% σε σύγκριση με το 2019».

Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι διατηρείται η πληρότητα έως και 65% στο αστικό ΚΤΕΛ, με την μάσκα να είναι υποχρεωτική, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους οδηγούς. «Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επιβάτες», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα ανέφερε ότι προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ωστόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν 2 φορές την εβδομάδα self test. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, το ΚΤΕΛ έχει αγοράσει μεγάλη ποσότητα self test, με δικές του δαπάνες, προκειμένου να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι ιδιοκτήτες, στους οποίους δε διανέμεται δωρεάν από τα φαρμακεία.

«Πιστεύω ότι το 70% έως και το 80% των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι στις αιτήσεις του συμβουλίου μας να ζητήσει από τους εργαζόμενους να δηλώσουν αν έχουν κάνει το εμβόλιο ή όχι», εξήγησε ο κ. Βουλγαράκης.

Αναφορικά με τις γραμμές του ΚΤΕΛ, στις οποίες παρατηρείται η περισσότερη κίνηση, ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για τις γραμμές προς τα Λινοπεράματα, την Αμνισό, αλλά και την Κνωσσό.

Κλείνοντας, ο κ. Βουλγαράκης υπενθύμισε ότι υπάρχουν και οι τρεις δωρεάν γραμμές για την μετακίνηση εντός του κέντρου του Ηρακλείου, οι οποίες επιδοτούνται από τον δήμο. 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα