Τα τρομακτικά 20 δευτερόλεπτα που διήρκεσε ο σεισμός περιέγραψαν στην Τηλεόραση CRETA κάτοικοι χωριών του δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Ο κ. Φώτης με την σύζυγό του μένουν μόνιμα στα Γιάννενα. Ο σεισμός τον βρήκε στο Αρκαλοχώρι που βρίσκεται το πατρικό του σπίτι.
«Ακούσαμε μια δυνατή βοή και μετά τα πάντα κουνήθηκαν. Το σπίτι είναι πια μη κατοικήσιμο. Βρισκόμουν πάνω στα κεραμίδια και έκανα επισκευές την ώρα του σεισμού», δήλωσε ο ίδιος ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πόσο τυχερός στάθηκε, αφού τμήματα του σπιτιού κατέρρευσαν, ευτυχώς όμως όχι και η στέγη.
«Η εικόνα της σκόνη που αντικρύσαμε ήταν τρομακτική», είπε αναφερόμενος στο «σύννεφο» που σηκώθηκε στην περιοχή από τις καταρρεύσεις κτιρίων.
Όπως μάλιστα τόνισε «ο πρώτος σεισμός λάβωσε τα κτίρια του χωριού. Τα περισσότερα όμως έπεσαν με τον δυνατό μετασεισμό».
«Το σπίτι έχει πάρα πολλές φθορές, το πάτωμα στο ένα δωμάτιο έχει καταρρεύσει. Έχουν πέσει πέτρες σοβάδες ντουλάπες. Το μόνο που μπορέσαμε να πάρουμε είναι κάποια ρούχα και φωτογραφίες που για εμάς έχουν συναισθηματική αξία», δήλωσε η σύζυγός του
«Ήταν φοβερές οι στιγμές που ζήσαμε, εγώ ήμουν στην αυλή την ώρα του σεισμού. Άκουγα τις πέτρες να πέφτουν και δεν ήξερα αν ο σύζυγός μου ήταν μέσα. Η μεγάλη μου έννοια ήταν αν είναι μέσα και αν είναι καλά», συμπλήρωσε η ίδια.
Το ζευγάρι μάζεψε όσα πράγματα μπορούσε και το βράδυ θα το περάσει σε συγγενικά πρόσωπα κοντά στο Ηράκλειο.
«Δεν έχει έρθει κανείς να μας πει κάτι, θα πάμε να μείνουμε σε συγγενείς, από το δήμο από την αστυνομία δεν έχει εμφανιστεί, μόνοι μας κινούμαστε, σημείωσαν.
Στα Ρουσοχώρια κάτοικος στέκεται και κοιτάει ένα μισογκρεμισμένο σπίτι. Είναι το σπίτι του γιου του ο οποίος πρόλαβε να βγάλει την οικογένειά του και να απομακρυνθεί πριν αρχίσουν να καταρρέουν οι τοίχοι.
SEISMOS_VIBER_1.mpg from tvcreta on Vimeo.
«Άρπαξε τη γυναίκα του και τα εγγόνια μου και σώθηκαν», δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA, τονίζοντας πως η οικογένεια με τα δύο παιδιά 3 ετών και 3 μηνών κατάφερε να βγει σώα από το σπίτι.
Η Τηλεόραση CRETA βρίσκεται από το πρωί στα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδας που επλήγησαν από το σεισμό.
Οι εικόνες σοκάρουν.
SEISMOS_VIBER_2.mpg from tvcreta on Vimeo.