Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
10.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Σεισμός Αρκαλοχώρι: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την… «επιστροφή» στην τηλεκπαίδευση

Πρέπει να διαβάσετε

Δύσκολη ήταν η ώρα του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου για τους μαθητές και τους δασκάλους του Αρκαλοχωρίου.

Την ώρα που η γη σειόταν, σοβάδες, τούβλα και πίνακες, έπεφταν στα πατώματα των σχολικών τάξεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Αρκαλοχωρίου, Γιάννης Λαμπράκης, τα παιδιά αποχωρούσαν από τα σχολεία συντεταγμένα, όπως ακριβώς αναγράφεται στο σχέδιο ετοιμότητας, και μεταφέρονταν σε ασφαλείς χώρους εκτός των σχολείων.

Μια εβδομάδα μετά, και ενώ πολλοί μαθητές έχουν χάσει τα πατρικά τους σπίτια, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την τηλεκπαίδευση. Όπως δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, οι διευθυντές των σχολείων συντονίζονται ώστε να γίνει μια πρώτη καταγραφή των παιδιών που έχουν χάσει τα σπίτια τους, με σκοπό να τους δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διαδικτυακά. 

Την ίδια ώρα, οι πρώτες αίθουσες έχουν φτάσει στο Αρκαλοχώρι, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλες παραδόσεις αιθουσών. Προτεραιότητα σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη, θα δοθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα