Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Σάλος με TikToker που δεν πήγε στο γραφείο επειδή έπρεπε να πάει στο γυμναστήριο: «Η νέα γενιά δεν θέλει να δουλέψει»

Πρέπει να διαβάσετε

Μια TikToker γνωστή ως «Corporate Natalie», συν-διοργανωτής του podcast «Demoted», αντιμετώπισε πρόσφατα διαδικτυακές αντιδράσεις αφού επέκρινε έναν εργαζόμενο της Gen Z επειδή επέλεξε ένα μάθημα γυμναστικής αντί να πάει στο γραφείο στις 8 το πρωί. Το περιστατικό πυροδότησε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τα πρότυπα στο χώρο εργασίας και την εξελισσόμενη στάση του νεότερου εργατικού δυναμικού απέναντι στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Σε ένα βίντεο που έχει πλέον διαγραφεί, η Natalie απάντησε στο ερώτημα ενός ακροατή σχετικά με μια νέα υπάλληλο της Gen Z που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια πρωινή συνάντηση λόγω ενός προκαθορισμένου μαθήματος γυμναστικής. Η αντίδρασή της, προτείνοντας στον εργαζόμενο να δώσει προτεραιότητα στη συνάντηση έναντι της γυμναστικής του, προκάλεσε επικρίσεις από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί υποστήριξαν ότι δεν θα έπρεπε να αναμένεται από τους υπαλλήλους να εργάζονται εκτός του συμβατικού τους ωραρίου.

Μετά τη διαμάχη, η Natalie ζήτησε συγγνώμη, διευκρινίζοντας τη στάση της σχετικά με το ωράριο εργασίας. Εξήγησε ότι ο εν λόγω υπάλληλος ήταν μισθωτός και ότι η συνάντηση στις 8 π.μ. ήταν ένα σπάνιο περιστατικό, που προγραμματίζεται ανά τρίμηνο.

Προσθέτοντας στη συζήτηση, ο TikToker Alexandre Evidente δημιούργησε ένα βίντεο από την οπτική γωνία του εργαζόμενου της Gen Z, τονίζοντας τη σημασία των προσωπικών υποχρεώσεων και της υγείας. Υποστήριξε ότι η ευελιξία και η εκ των προτέρων ειδοποίηση για τέτοιου είδους συναντήσεις είναι ζωτικής σημασίας, προτείνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποζημιώνονται ή να τους επιτρέπεται να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους εάν χάνουν προσωπικές δραστηριότητες για τη δουλειά.

@trekfit

#stitch with @Demoted huhhhhh?#corporatelife #gymrat #worklifebalance

♬ original sound – Alexandre Evidente

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των εργαζομένων της Gen Z, όπως σημείωσε ο Ravin Jesuthasan σε συνέντευξή του στο Business Insider. Παρατήρησε ότι αυτή η γενιά έχει την προσέγγιση «εργάζομαι για να ζω», σε αντίθεση με τη νοοτροπία “ζω για να εργάζομαι” των προηγούμενων γενεών. Αυτή η αλλαγή στη στάση αποδίδεται εν μέρει στην παρατήρηση της Γενιάς Ζ ότι οι millennials αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις, όπως ύφεση, παγκόσμια πανδημία και δυσκολίες στη συσσώρευση πλούτου ή στην αγορά ακινήτων.

Η συζήτηση υπογραμμίζει μια μεταβαλλόμενη δυναμική στο χώρο εργασίας, όπου οι νεότεροι εργαζόμενοι υποστηρίζουν όλο και περισσότερο μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής. Αντικατοπτρίζει μια πολιτισμική στροφή προς την κατεύθυνση της εκτίμησης της ατομικής ευημερίας και της ευελιξίας, αμφισβητώντας τις παραδοσιακές έννοιες της δέσμευσης και της διαθεσιμότητας στο χώρο εργασίας.

Πηγήgazzetta.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα