Revenge porn: Τι λένε τα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας

Πρέπει να διαβάσετε

Σε ομάδες που έφταναν μέχρι και τα 1.330 μέλη, χρήστες με ψευδώνυμα «πόσταραν» γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών, αναζητώντας περισσότερο υλικό, για να το «αξιοποιήσουν» στο μεγάλο κύκλωμα του μαζικού revenge porn που αποκαλύφθηκε στην Πάτρα, προκειμένου να εκβιάσουν τα θύματά τους.

Στο «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησαν τρία εκ των θυμάτων του revenge porn.

«Με ανάγκαζε να τα δω για να τα κατεβάσει»

«Εγώ είχα κάποια σχέση με τον κύριο που τώρα είναι κατηγορούμενος και στο πλαίσιο της σχέσης μας γυρίστηκαν κάποια βίντεο και με την συναίνεσή μου για ιδιωτική χρήση φυσικά. Με τον κύριο αυτόν χωρίσαμε για άσχετο λόγο. Μου είπαν δύο φίλες, δύο κοινές γνωστές ότι ακούγεται φήμη, ότι κυκλοφορούν κάποια βίντεο σου στο τάδε site και αφού το διαπίστωσα και εγώ σε κατάσταση σοκ, τον πήρα τηλέφωνο  να του ζητήσω τον λόγο» ανέφερε αρχικά το 24χρονο θύμα εκδικητικής πορνογραφίας.

«Εκεί απάνω άρχισε να με εκβιάζει, με ανάγκαζε να βλέπω βίντεο που είναι πρωταγωνιστής σε πολύ ακραίες σεξουαλικές σκηνές και περιπτύξεις με άλλες γυναίκες. Με ανάγκαζε να τα δω για να κατεβάσει τα δικά μου βίντεο. Το έκανα, και συνεχιζόταν αυτή η στάση μετά από τέσσερις επικοινωνίες, και ήταν και λίγο ειρωνική η στάση του, αν δεν είχα τον δικηγόρο μου δεν ξέρω τι θα έκανα».

«Δεν παραδέχτηκε ότι εκείνος ανέβασε το υλικό, αλλά δεν το διέψευσε. Από το site το οποίο είναι, αν επιχειρήσω εγώ να το κατεβάσω, θέλει χρήματα, διαφορετικά πρέπει να το κατεβάσει εκείνες που το ανέβασε σε συνεννόηση μαζί τους» συμπλήρωσε.

«Οι γονείς μου ακόμα ντρέπονται για μένα»

Ένα άλλο θύμα, 18 ετών μίλησε για την σχέση της με τον άνθρωπο που διακινούσε το υλικό των προσωπικών στιγμών τους.

«Ήμουν 18 ετών και πολύ ερωτευμένη μαζί του, εκείνος ήταν μεγαλύτερος μου 7 χρόνια. Επειδή δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε σπίτι μου, αναγκαστικά πηγαίναμε σε ξενοδοχεία. Ήμασταν 2 μήνες και είχαμε ολοκληρωμένες επαφές. Ζητούσε επίμονα διάφορα περίεργα πράγματα να κάνουμε στο κρεβάτι, που εγώ δεν ήθελα. Κάποια στιγμή μου είχε πει ότι θέλει να συνευρεθούμε με έναν κολλητό του και αρνήθηκα. Όταν του ζήτησαν να χωρίσουμε εκείνος μου είπε ότι θέλει να με ξαναδεί για τελευταία φορά. Δέχθηκα και πήγα στο μέρος που συναντιόμασταν. Θυμάμαι ότι ήπιαμε, όπως πίναμε αρκετές φορές πριν συνευρεθούμε», δήλωσε αρχικά.

«Το επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω και να έχω βίντεο στο κινητό μου που έδειχνε εκείνον και έναν φίλο του και εμένα δεμένη. Φαινόταν ότι δεν είχα τις αισθήσεις μου. Ντράπηκα να μιλήσω ή να δείξω το βίντεο, όμως αυτός με εκβίαζε ότι θα το στείλει σε όλους τους γνωστούς μας. Έτσι το είπα στους γονείς μου και απευθυνθήκαμε στην αστυνομία και στον δικηγόρο για να του κάνουμε μήνυση. Αυτός και ο φίλος του τα αρνούνταν στην αρχή αλλά τα πρόσωπά τους φαίνονται ξεκάθαρα, όπως και το ότι εγώ ήμουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Γι’ αυτόν τον άνθρωπο κινήθηκα νομικά, αν και οι γονείς μου ακόμα ντρέπονται για μένα και για όσα μαθεύτηκαν σε μία τέτοια κλειστή κοινωνία», πρόσθεσε.

«Ζω με τον φόβο ότι θα θα ξανακυκλοφορήσουν οι φωτογραφίες μου»

Επίσης, μία 25χρονη – σήμερα -, και θύμα του revenge porn περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε.

«Σήμερα είμαι 25χρόνων. Όταν διέρρευσε το υλικό με τις προσωπικές στιγμές μου ήμουν περίπου 20. Είχα μία σχέση με ένα αγόρι περίπου 2,5 χρόνια και του είχα στείλει κάποιες φωτογραφίες μας κατά τη διάρκεια συνομιλίας μας στο messenger. Κάποια στιγμή με βρήκε μία φίλη μου και μου είπε ότι έχει στο κινητό της δικές μου φωτογραφίες αλλά και δικές της. Προσωπικές φωτογραφίες που κανονικά δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν», είπε η 25χρονη.

«Εκείνη την περίοδο ήμασταν μαζί με το αγόρι μου, γεγονός που με έκανε να πιστέψω ότι δεν διέρρευσε εκείνος τις φωτογραφίες, αλλά κάποιος είχε χακάρει τους λογαριασμούς μου στο Facebook και στο messenger και απέκτησε πρόσβαση σε υλικό που δεν ήταν για δημόσια προβολή. Πριν από 15 μέρες πληροφορήθηκα ότι οι φωτογραφίες αυτές κυκλοφορούν και πάλι, αυτή τη φορά σε μορφή φακέλου που έχει μάλιστα το όνομά μου. Αυτός ο φάκελος υπάρχει σε ένα μεγαλύτερο αρχείο που περιλαμβάνει και άλλα κορίτσια, πολλά από τα οποία γνώριζα»,

»Τις τελευταίες μέρες είμαι πιο ήρεμη. Πιο πριν δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με το στενό μου περιβάλλον. Ευτυχώς συμβουλεύτηκα ειδικούς που με βοήθησαν αλλά με στήριξαν και οι κοντινοί μου άνθρωποι. Τώρα πλέον το αρχείο έχει κατέβει, το ίδιο όμως πίστεψα και πριν από 5 χρόνια. Τώρα ξέρω ότι πρέπει να ζω με αυτόν το φόβο , ότι ίσως κάποια μέρα οι φωτογραφίες αυτές θα κυκλοφορήσουν ξανά», κατέληξε.

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα