Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025
10.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

“Not to say -Not to act”- Η απαγόρευση άποψης λόγω… κορωνοϊού

Πρέπει να διαβάσετε

Σπύρος Αλεξάκης
Σπύρος Αλεξάκης
Αρθρογράφος
Ο Σπύρος Αλεξάκης είναι αρθρογράφος

Χθεσινά νέα:

*Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου,   αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του   προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

 Ο Μισέλ ανέβαλε τη σύνοδο για τις 1-2 Οκτωβρίου επειδή εντοπίστηκε ένα κρούσμα της   Covid-19 στο περιβάλλον του. Ο ίδιος έχει τεθεί σε καραντίνα, μολονότι το τεστ στο οποίο  υποβλήθηκε την Δευτέρα βγήκε αρνητικό.

*Απαγορεύτηκε η όποια δημόσια έκφραση άποψης που προτρέπει τον κόσμο να μην   πιστέψει την ιστορία με τον κορωνοϊό.

Από τη μία ένας υπάλληλος του Σαρλ Μισέλ βρέθηκε θετικός στον ιό και δεν έγινε η κρίσιμη-κρισιμότατη- για την Ελλάδα σύνοδος.Θετικός,όχι άρρωστος.Απλά θετικός,που μπορεί βέβαια σε δεύτερο χρόνο να του ξαναγίνει τεστ και να βγει αρνητικό.Έχει συμβεί πολλές φορές,το βλέπουμε όλοι στην καθημερινή ειδησεογραφία.Αλλά δεν έχει σημασία.
Ακυρώθηκε μια τόσο σημαντική σύνοδος.
Με τα σενάρια να φουντώνουν ότι έγινε για να κερδηθεί χρόνος για να καμφθεί το βέτο της Κύπρου.
Όμως εμείς αυτά δεν τα πιστεύουμε.Εμείς πιστεύουμε την επίσημη άποψη.

Η αλήθεια είναι μόνο η επίσημη 

Γιατί πάνω στην αναμπουμπούλα της πανδημίας εκτός από την …εργασία,την κυκλοφορία,τις συναθροίσεις,τη διασκέδαση κτλ έχουμε πια και την απαγόρευση της αμφισβήτηση της επίσημης αλήθειας.
Είτε μιλάμε για την επιστημονική αλήθεια,είτε για την αλήθεια μιας είδησης ή μιας πολιτικής απόφασης.

Από το “to say-not to act” (Ελεύθερη η άποψη-παράνομη η δράση) της Αμερικάνικης Δημοκρατίας,περάσαμε στο “not to say-not to act” στη μετά-Δημοκρατία της εποχής μας ή από την τηλέ-Δημοκρατία – στη στην εξέλιξη της Δημοκρατίας του ίντερνετ.

Παράνομη η δράση,παράνομη όμως πλέον και η άποψη.
Το πήγαμε παρακάτω,χωρίς πολλοί να το σχολιάσουν καν.
Σε λίγο καιρό δε θα επιτρέπεται να σχολιάζει κανείς τίποτα,εκτός από το τι γίνεται στα ριάλιτι,στην μπάλα και τίποτα ζώδια,άστρα,μόδα και τα σχετικά ανάλαφρα θέματα του lifestyle.

Είναι ένας δρόμος επικίνδυνος αυτός.
Όχι ότι τα περί “ψεκασμών”,”νεφελίμ”,εμβολίων που σπέρνουν το θάνατο και τα σχετικά είναι σοβαρά.
Ούτε φυσικά και τα περί αμφισβήτησης της ύπαρξης κορωνοϊού και του…μικροτσίπ που θα μας βάλει ο Μπιλ Γκέιτς για να μας…ελέγχει,λες και είχε καμιά πρεμούρα ο Γκέιτς να παρακολουθεί τη ζωή της Ευτέρπης από την Κάτω Ραχούλα την οποία θεωρεί τι;
Ανταγωνίστρια ή επίφοβη μήπως και του κάνει καμιά επανάσταση;
Ας είμαστε σοβαροί.

Απλά οι γελοιότητες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στα σόσιαλ μίντια δεν περιορίζονται με την κατάργηση του δικαιώματος στην άποψη.
Περιορίζονται και “απενεργοποιούνται” στη συνείδηση του κόσμου με τη σωστή ενημέρωση από ανθρώπους που είναι γνώστες των θεμάτων τα οποία συζητάμε κάθε φορά και φυσικά με πολιτικές που θα κάνουν τον κόσμο να βλέπει καλυτέρευση στη ζωή του.

Γιατί όσο ο μέσος πολίτης βλέπει τη “mainstream” διανόηση,τους “σοβαρούς” δηλαδή αναλυτές,επιστήμονες,πολιτικούς πρώτης γραμμής,οικονομολόγους,ακαδημαϊκούς και φυσικά δημοσιογράφοι να του λένε,για παράδειγμα, ότι “με το PSI θα πετάξει η ελληνική οικονομία δισεκατομμύρια χρέους και θα απογειωθεί”  και μετά αντί αυτού συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο,τότε καταλαβαίνουμε ότι η όποια εμπιστοσύνη χάνεται και ο κόσμος γυρνάει στον “αλμπάνη” της ενημέρωσης,το γνωστό μας συνωμοσιολόγο.
Είναι τόσο απλό.


[Το PSI είναι…ευλογία-Μετά πώς να μην πιστεύει ο κόσμος σε συνωμοσιολογίες;”]

Άλλα Πρόσφατα