Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
31.6 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ψαλτοπούλου στο CRETA: Τα αυστηρότερα μέτρα στο Ηράκλειο αποτελούσαν «μονόδρομο»

Πρέπει να διαβάσετε

Τους λόγους για του οποίους τέθηκε σε «κόκκινο» μονό ο δήμος Ηρακλείου και όχι ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα, εξήγησε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, η καθηγήτρια της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Σύμφωνα με την κα. Ψαλτοπούλου, η απόφαση αυτή δικαιολογείται λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, τα οποία εντοπίστηκαν κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου.

«Στις μεγάλες πόλεις όπως και στο Ηράκλειο έχουμε μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, καθώς ο κόσμος και σε χώρους εργασίες και σε άλλους κλειστούς χώρους έρχεται πιο εύκολα σε επαφή με άλλον κόσμο. Αντίστοιχο πρόβλημα βλέπουμε και στο Ρέθυμνο».

Σύμφωνα με την ιδία, τα κριτήρια για να τεθεί μια περιοχή σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου, είναι τόσο το μέγεθος της εκάστοτε περιοχής, όσο και το ποσοστό μεταλλάξεων που έχει εντοπιστεί σε αυτήν.

Ειδικά για το Ηράκλειο, ανέφερε ότι ενώ δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, ωστόσο λόγω της αυξημένης πιθανότητας μετάδοσης, τα αυστηρότερα μέτρα αποτελούσαν «μονόδρομο».

Για το ενδεχόμενο της αποκλιμάκωσης της κατάστασης στο προσεχές μέλλον, η κα. Ψαλτοπούλου ανέφερε ότι, «τα λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης σημειώνουν μείωση, ωστόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται κατά πολύ, με αποτέλεσμα να κρίνονται αναγκαίες και επιπλέον ΜΕΘ κυρίως στην Αττική».

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα