«Όλα είναι θέμα ανθρώπινου παράγοντα» σημείωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, o πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Νομού Ηρακλείου, Αλέξανδρος Μεϊμαράκης, με αφορμή τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη.
Όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης, όλα είναι θέμα ανθρώπινου παράγοντα, καθώς ακόμη και «πίσω» από τις υποδομές, υπάρχουν άνθρωποι που εκτελούν και οργανώνουν τα οδικά έργα που θα έπρεπε να έχει το νησί. «Από ένα απλό στοπ μέχρι και μια λάθος κλίση του δρόμου. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν τέτοια δυστυχήματα, όσο δεν βάζουμε μυαλό εμείς πρωτίστως».
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως κάθε βδομάδα θρηνούμε ένα άνθρωπο στην Κρήτη και μέσα σε μια ημέρα «χάθηκαν» στην άσφαλτο τέσσερα άτομα. «Αυτό είναι τραγικό για το νησί. Στην προηγούμενη σύγκριση είχαμε την καραντίνα, ο κόσμος δεν κινούνταν ήταν λογικό ότι θα είχαμε μείωση. Τώρα ο κόσμος, έχει αυξηθεί, δεν θα σταματήσει ποτέ όσο δεν αλλάζουμε εμείς. Κατηγορούμε τις υποδομές αλλά πρέπει να γίνεται και ένα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρή ηλικία, να φτάσουμε τον οδηγό του σήμερα να τον χτίσουμε από χθες».
Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, σε τοπικό επίπεδο, δεν τον έχει πλησιάσει κανείς προκειμένου να βρεθεί μια λύση, ώστε να μπει ένα τέλος στην μάστιγα των θανατηφόρων τροχαίων. «Κάνω τη δουλειά αυτή 24 χρόνια, ποτέ δε με κάλεσε κανείς, ούτε για αυτό το λόγο ή έστω να δει αν κάνω καλά τη δουλειά μου. Ποτέ. Αυτό είναι το λάθος, το μόνο που έχω κάνει είναι ότι φέραμε μια ειδική ψυχολόγο, από μόνοι μας και την βάζω σε κάθε τμήματα, μιλάει στα παιδιά και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Αυτό θα το προτείνω στο υπουργείο, βοηθά να διαχειριστούμε κάποια πράγματα σε μια δύσκολη στιγμή».
Κλείνοντας, επεσήμανε πως οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον δρόμο. «Το ίδιο οδηγώ όταν φύγω από το σπίτι μου και έχω μπροστά μου 30 λεπτά και το ίδιο όταν έχω αργήσει; Πως θα οδηγήσω, πως θα φερθώ; Είναι πολλά που πρέπει να διαχειριστούμε, υπάρχει όρεξη, τα νέα παιδιά είναι καλύτερα από όταν ήμασταν εμείς στη θέση τους. Είναι πιο μορφωμένη γενιά, τα παιδιά είναι πανέξυπνα».