«Αν και αυτό το ψήφισμα εγκρίθηκε καθυστερημένα και μπορεί να υπάρχουν κάποια κενά που πρέπει να καλυφθούν, το ψήφισμα δείχνει ότι η ισραηλινή κατοχή βιώνει μια άνευ προηγουμένου πολιτική απομόνωση», τόνισε ο Χανίγια, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.
Ο Χανίγια και μέλη της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν στην Τεχεράνη και με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής πλευράς.
Ο Ιρανός ηγέτης εξήρε τη «μοναδική αντίσταση των παλαιστινιακών δυνάμεων» απέναντι στα «εγκλήματα και τις θηριωδίες του σιωνιστικού καθεστώτος, που πραγματοποιούνται με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης».
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάζει να στηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και τον καταπιεσμένο λαό της Γάζας», πρόσθεσε ο ηγέτης της Χαμάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Αυτή η ψηφοφορία καταδεικνύει «ότι οι ΗΠΑ είναι ανίκανες να επιβάλουν τη θέλησή τους στη διεθνή κοινότητα», υπογράμμισε ο Χανίγια σε μέσα ενημέρωσης, μετά τη συνάντησή του με τον Αμιραμπντολαχιάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η «σιωνιστική οντότητα» «δεν κατόρθωσε να επιτύχει κανέναν από τους στρατιωτικούς ή στρατηγικούς της στόχους» μετά από σχεδόν έξι μήνες πολέμου. Δίπλα στον Χανίγια, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δεν προέβη σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
Λίγες ώρες νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε χαιρετίσει το ψήφισμα ως «θετικό, αλλά ανεπαρκές βήμα», ζητώντας «αποτελεσματικά μέτρα» για να «καταστήσει εφικτή την πλήρη και οριστική παύση των ισραηλινών επιθέσεων».
Η τελευταία επίσκεψη του Χανίγια στην Τεχεράνη έγινε τον Νοέμβριο, όταν ο επικεφαλής της Χαμάς συνάντησε τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη.
Το Ιράν χαιρέτισε την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ως «επιτυχία», αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε άμεση ανάμειξη.