Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Cluster Κρητικού Τυριού, με την παρουσία τυροκόμων από όλη την Κρήτη και την εισαγωγή νέων μελών.
Στην Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου στην Κρήτη. Στην συζήτηση αυτή είχαν την ευκαιρία όλοι οι παριστάμενοι να εκθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους ώστε να δημιουργηθεί μία πλήρης εικόνα της κατάστασης σήμερα και να αποφασισθούν οι ενέργειες που θα πρέπει το Cluster να υλοποιήσει ώστε να προασπιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κλάδου στην Κρήτη.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα σχετικά με την πρώτη ύλη και την μειωμένη παραγωγή γάλακτος αλλά και με τις ποσότητες που παράλληλα πωλούνται εκτός νησιού. Αποφασίστηκε να γίνουν επαφές με όλους τους φορείς που μπορούν να συνδράμουν δραστικά στην ομαλοποίηση της αγοράς, και να τους κατατεθεί σχετικό υπόμνημα με προτάσεις. Οι προτάσεις θα αφορούν στην στήριξη της κτηνοτροφίας στην Κρήτη, και σε ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν ώστε να μην μηδενιστεί η παραγωγή των τοπικών Κρητικών Τυροκομικών το επόμενο διάστημα.
Το Cluster θέλοντας να βοηθήσει συλλογικά την τυροκομία όλης της Κρήτης αποφάσισε να υλοποιήσει έρευνα σε όλα τα τυροκομεία της Κρήτης ώστε να διευκρινιστούν οι ανάγκες και οι στόχοι για την επιβίωση και την ανάπτυξη του Κρητικού Τυριού. Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή των Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας και φορέων όλης της Κρήτης ώστε η προσπάθεια να είναι και να αφορά όλη την Κρήτη, με την στήριξη όλων αυτών των οργανισμών που μπορούν να το στηρίξουν.
Τέλος σχεδιάζεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί μία Παγκρήτια συνάντηση τυροκόμων, ώστε να παρουσιαστούν αναλυτικά τα παραπάνω και να έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τα δεδομένα σχετικά με τις ποσότητες γάλακτος που φεύγουν εκτός Κρήτης. Θα γίνει ουσιαστικά και ένας απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, με αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων, ώστε να υπάρχει πλέον και μία ουσιαστική αποτίμηση της κατάστασης με αριθμούς και όχι με εκτιμήσεις.