Με στόχο την ανάδειξη και διασύνδεση των τομέων της οικονομίας της Κρήτης καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή τη διασύνδεση, προκειμένου να μπει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα αλλά και στις υπηρεσίες, οι φορείς του νησιού ενώνουν δυνάμεις με στόχο η Μεγαλόνησος, να γίνει ένας πρότυπος και μοναδικός προορισμός!
Μιλώντας στο Creta24, η πρόεδρος του φορέα Θεανώ Βρέντζου, ανέφερε πως πρόκειται για ένα cluster που αφορά στην ανάδειξη και τη διασύνδεση βασικών τομέων της οικονομίας του νησιού, με σκοπό να μπει προστιθεμένη αξία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες αλλά και να αναδείξει το νησί σαν ένα μοναδικό πρότυπο προορισμό. «Η διασύνδεση αφορά στον πρωτογενή τομέα, το δευτερογενή που είναι η μεταποίηση και τον τριτογενή που περιλαμβάνει τον τουρισμό».
Όπως τόνισε η κα. Βρέντζου, με την κρητική διατροφή της οποίας οι αρχές και οι αξίες συνάδουν απόλυτα με τη στρατηγική της Ε.Ε. για τη διάθεση των προϊόντων από το χωράφι στο… πιρούνι αλλά και βασικά προϊόντα με περισσότερες φυτικές ίνες και μείωση των προϊόντων που ενισχύουν τον καρκίνο, με την κατανάλωση προϊόντων βιολογικών, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, στοχεύουν σε μια βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή.
«Σαν Κρητικοί έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε το διατροφικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, παράλληλα με τη δυνατότητα που δίνει το νησί από το εξαιρετικό περιβάλλον που διαθέτει. Αυτό που δεν μας ενδιαφέρει είναι η μαζική προώθηση των προϊόντων στους χώρους εστίασης και φιλοξενίας. Μας ενδιαφέρει η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Αυτό θα επιδιώξουμε μέσα από τις επιταγές της Ε.Ε. Αυτό θα επιδιώξουμε να προωθήσουμε και να ενημερώσουμε τους παραγωγούς. Παράλληλα, με παρεμβάσεις που θα κάνουμε για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, για την παροχή κινήτρων τόσο στους παραγωγούς όσο και στους επιχειρηματίες της φιλοξενίας και της εστίασης, αν μπορούν να διαθέτουν στις κουζίνες τους τα εξαιρετικά προϊόντα και να υιοθετήσουν την κρητική διατροφή. Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το νησί, ένα μοναδικό ποιοτικό προορισμό» κατέληξε η κα. Βρέντζου.