Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Πόρτο Γερμενό: Δυστυχώς μέχρι τώρα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα, λέει ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βιλίων

Πρέπει να διαβάσετε

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Πόρτο Γερμενό όπου καίει η φωτιά από το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός Μύτικας.

Αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης με τη φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Ψάθα.

«Δυστυχώς η φωτιά προχωράει όμως τα εναέρια μέσα ρίχνουν συνεχώς νερό και προσπαθούν να την περιορίσουν. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σ ένα κομβικό σημείο της περιοχής. Βρίσκεται σε μια διασταύρωση που πάει είτε για Ψάθα είτε για Πόρτο Γερμενό εκεί δίνεται η μάχη ώστε να μην ξεφύγει. Ένα οικισμός που είναι εκεί κοντά ο Μύτικας έχει εκκενωθεί προληπτικά. Ευελπιστούμε πως θα την περιορίσουμε αν και έχει λίγο αέρα. Είναι δύσβατο το σημείο με χαράδρες γι αυτό δυσκολεύεται η κατάσβεση. Η φωτιά δεν έχει κατεύθυνση προς Πόρτο Γερμενό αλλά ανατολικά», λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

Για υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά κάνει λόγο στο protothema.gr o πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης: «Είμαστε στη μάχη με τις φλόγες. Δυστυχώς μέχρι τώρα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά. Σε σχέση με τον οικισμό του Πόρτο Γερμανό δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα. Η πολιτική προστασία κάνει τα πάντα».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής «Επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρέυμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρέυμα κυκλοφορίας προς Ψάθα

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα