Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ποιός ήταν ο Dr. Andreas Hilboll, το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη

Πρέπει να διαβάσετε

Για τον θάνατο του 43χρονου επισκέπτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης από κορωνοϊό, μίλησε στην Τηλεόραση CRETA ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Τσακαλίδης.

Ο κ. Τσακαλίδης μίλησε για έναν αγαπητό και πολύ καλό καθηγητή.

Παράλληλα σημείωσε πως όλες τις ημέρες που βρισκόταν σε κατ’ οίκον νοσηλεία «βίωσε την ασθένειά του χωρίς να δημιουργεί υποχρέωση στους ανθρώπους που τον φρόντιζαν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ο ίδιος σημείωσε «με μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε τον συνάδελφο και καλό φίλο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο 43χρονος βρισκόταν στο πανεπιστήμιο στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus και πραγματοποιούσε σεμινάρια σε φοιτητές. Ο θανατός του είναι ένα παράδειγμα ότι αυτός ο ιός επηρεάζει όλες τις ηλικίες».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης πρόσθεσε επίσης πως «το κρούσμα του 42χρονου ήταν αφορμή για να κλείσουν οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου σε Ηράκειο και Ρέθυμνο για απολύμανση. Έκτοτε λειτουργεί το πανεπιστήμιο με προσωπικό ασφαλείας».

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον Dr. Andreas Hilboll:

«Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο Δρ. Andreas Hilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας.

Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος.

Ο Ανδρέας διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές γνώσεις του, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του, ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και του θαυμάσιου ανθρώπου.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του.

Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του.

Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα