Πλούσιες οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Χανιά

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, στον θεσμό, που από το 2002 προάγει τους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Από αύριο, Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμος Χανίων διοργανώνει σειρά δράσεων, με τίτλο «Συνδεθείτε. Ποδήλατο+». Οι δράσεις έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό, δημιουργικό, εκπαιδευτικό και επιδιώκουν την καλλιέργεια του σεβασμού και της ενσυναίσθησης, με στόχο την τόνωση και την ενίσχυση των συνεργειών ως προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

Μάλιστα, οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει κι ένας εκπαιδευτικός με το Τμήμα του σχολείου του στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο:

https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/eek15092022.html , ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2821341686.

Το συνοπτικό πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

• Παρασκευή 16/9, «Το δικό μου ποδήλατο»

Τα παιδιά καλούνται να φωτογραφίσουν τα ποδήλατά τους (οριζόντια φωτογράφιση) και να στείλουν τη φωτογραφία του ποδηλάτου τους στο chania.edu@gmail.com με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και email ή τηλέφωνο επικοινωνίας. Συμμετοχές μέχρι τις 30/9.

• Παρασκευή 16/9, «Μαθαίνω ποδήλατο και στο σχολείο»

Ο Δήμος Χανίων και η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ καλούν εκπαιδευτικούς και γυμναστές σχολείων, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν στο μάθημά τους ποδήλατα, να δηλώσουν συμμετοχή, ζητώντας από τα παιδιά να φέρουν στο σχολείο ποδήλατα, που δεν χρησιμοποιούν πια. Η ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ θα αναλάβει το κόστος επισκευής των ποδηλάτων, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν από τη σχολική κοινότητα. Δηλώσεις συμμετοχής από τις 16.9 έως τις 22.9 στο τηλ.: 2821341686.

• Σάββατο 17/9, « Διήμερη εκδρομή»

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη εκδρομή στο Φαράγγι της Σαμαριάς με τη στήριξη του Δήμου Χανίων. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, τηλ. επικοινωνίας 2821044647, από τις 21.00 έως τις 23.00.

• Κυριακή 18/9, «Μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο»

Ο Δήμος Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ καλούν φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετάσχουν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο». Οι φωτογράφοι πρέπει να στείλουν ψηφιακά έως 4 φωτογραφίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση chania.edu.culture@gmail.com . Συμμετοχές έως τις 22/9.

• Δευτέρα 19/9, «Κέρδισε επιπλέον χρόνο στάθμευσης»

Από τις 16 έως τις 23/9 όσοι «γεμίσουν» το πορτοφόλι τους στην εφαρμογή i – PARK CHANIA θα λάβουν bonus 20% επιπλέον χρήματα. Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση του νέου συστήματος στο https://www.chania.gr/ta-chania-mou/i-parkCHANIA/i-parkapp.html .

• Δευτέρα 19/9, «Το πάρκινγκ του Δήμου Χανίων»

Η Δημοτική Επιχείρηση Κύδων ΑΕ κληρώνει ένα ποδήλατο για όλους όσοι σταθμεύσουν τα οχήματά τους στο Δημοτικό Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ, στην οδό Περίδου, από τις 19 έως τις 22/9. Δήλωση συμμετοχής αποτελεί το απόκομμα στάθμευσης.

• Δευτέρα 19/9, 17.00 «Ποδηλατοβόλτα. Ας γίνει θεσμός»

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Τμήμα Τροχαίας Χανίων, το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, τον ποδηλατικό αθλητικό σύλλογο «ΤΑΛΩ» και τον αθλητικό όμιλο «ΚΥΔΩΝ» διοργανώνουν βόλτα με ποδήλατα. Σημείο εκκίνησης, μπροστά από τη Δημοτική Πινακοθήκη.

• Τρίτη 20.9, 19.30 «Η Στράτα πάει Αγία Μαρίνα»

Η αναβίωση του μουσικοχορευτικού δρώμενου της «Παραδοσιακής Στράτας» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/9 στην Αγία Μαρίνα. Στόχος της δράσης είναι η διασύνδεση τόπων και φορέων και η ανάδειξη της ομορφιάς της περιπατητικής βόλτας. Έναρξη από τη συμβολή των οδών Ρωμιοσύνης και Καποδίστρια στην Αγιά Μαρίνα. Διοργάνωση: Τμήμα Τουρισμού Δήμου Χανίων, Λαογραφικός χορευτικός Σύλλογος “Καγιαλές”. Συμμετοχή: Συλλογικότητα ΑΜΕΑ Νομού Χανίων «Κωφοί κι Ακούοντες», Περιφερειακό Τμήμα Χανίων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

• Τετάρτη 21/9, 09.00 «Ξενάγηση για λίγο μεγαλύτερους»

Έναρξη δράσης από την Πλατεία 1866, με τη συμμετοχή ωφελούμενων των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων. Την ξενάγηση θα κάνει ο νομικός, οικονομολόγος και ιστορικός ερευνητής, Ευθύμης Λεκάκης.

• Πέμπτη, 22/9, 9.00 – 12.00, Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο «Ακαδημία ποδηλάτου 2»

Ο Δήμος Χανίων κλείνει τμήμα της οδού Δαγκλή, στη Χαλέπα, όπου από τις 9.00 έως τις 12.00, θα στηθεί ένα υπαίθριο σχολείο, έξω από τα σχολεία της περιοχής. Η «Ακαδημία ποδηλάτου 2» περιλαμβάνει βιωματικά μαθήματα και απευθύνεται σε τμήματα σχολείων, που θέλουν να λάβουν μέρος. Οι εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή με το Τμήμα τους, μπορούν να καλέσουν στα τηλ.: 2821341686, 6972720943 μέχρι τις 19/9.

• Κυριακή 25/9 «Βόλτα στο Γουβερνέτο»

Η περιπατητική εκδρομή διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χανίων. Στη διαδρομή μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά άνω των 8 ετών. Αναχώρηση στις 9.00 από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, στην οδό Τζανακάκη 90. Δηλώσεις συμμετοχής στον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, τηλ.: 28210 44647, κάθε βράδυ 21.00 – 23.00.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τους συνδιοργανωτές στον σύνδεσμο: https://www.chania.gr/enimerosi/municipality-press-releases/eek15092022.html

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα