Πλημμύρες – Ηράκλειο: Υπεγράφη η απόφαση για τις οικοσκευές

Πρέπει να διαβάσετε

Tα νεότερα για την στήριξη των ανθρώπων και των επιχειρηματιών που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 15ης Οκτωβρίου, γνωστοποίησε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, o υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος. 

Όπως ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, όσον αφορά τις οικίες που υπέστησαν ζημιές έχει βγει η απόφαση οριοθέτησης που είναι μαζί με την στεγαστική συνδρομή και εκεί προβλέπεται όλο το θεσμικό πλαίσιο για να δημιουργηθούν οι φάκελοι που πρέπει να κατατεθούν για να κατατεθούν αργότερα οι αποζημιώσεις. Παράλληλα, για τον Δήμο Μαλεβιζίου σήμερα υπεγράφη η απόφαση – αφού εστάλησαν τα σχετικά έγγραφα – για την επιχορήγηση της οικοσκευής και των πρώτων αναγκών. 

«Έχουμε κινηθεί με γρήγορους χρόνους, είμαστε σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και μετά από λίγες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για την Πρώτη Αρωγή, για τις επιχειρήσεις. Έμεινε ανοιχτή για δύο εβδομάδες, κατέθεσαν οι πολίτες τις αιτήσεις τους, 141 πληρώθηκαν στον πρώτο μήνα, λαμβάνοντας συνολικά 680 χιλ. ευρώ» τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, προσθέτοντας πως στην πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί, διαπιστώθηκε μια απόκλιση μεταξύ των αιτήσεων, που είχαν γίνει από τις επιχειρήσεις στην Περιφέρεια και στην πλατφόρμα.

Για αυτό αποφασίστηκε, εκ νέου το άνοιγμα της πλατφόρμας, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για τις επόμενες 8 – 9 ημέρες ώστε και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις να μπορέσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

O κ. Τριαντόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η υλοποίηση του μηχανισμού αυτού, προϋποθέτει την καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, «αλλιώς δεν θα φτάσει έγκαιρα σε αυτούς που πρέπει η Αρωγή. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πεδίο, για να έχουμε στενή συνεργασία με όλους».

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, τις επόμενες ημέρες θα δοθεί το 25% της προκαταβολής στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και αναμένεται από την Περιφέρεια, η σχετική λίστα για να προχωρήσει η διαδικασία. 

Κλείνοντας, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, καθώς πριν από λίγες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για την ένταξη στο ειδικό καθεστώς στήριξης για τις επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα