Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
21.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Η πιο γνωστή κομπάρσος του ελληνικού κινηματογράφου δεν ήταν ηθοποιός, αλλά…

Πρέπει να διαβάσετε

Σίγουρα κάπου θα την έχει πάρει το μάτι σας. Ο λόγος είναι πως έπαιξε σε 173 ταινίες αλλά… δεν είπε ούτε μία λέξη στο φακό.

Πρόκειται ίσως για… την πιο γνωστή κομπάρσο του ελληνικού κινηματογράφου.

Μάλιστα, συμμετείχε σε κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες της εποχής του 1960 και 1970.

Ποια είναι η Βίκυ Ιακωβίδου

Ο λόγος για την Βίκυ Ιακωβίδου. Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου, την οποία είδαμε σε 173 ελληνικές ταινίες. Δίνουμε έμφαση στη λέξη «είδαμε», καθώς τη φωνή της δεν την ακούσαμε σχεδόν ποτέ.

Βλέπετε η Ιακωβίδου δεν ήταν καν ηθοποιός, αλλά ενδυματολόγος, που έμπαινε στις ταινίες ως κομπάρσος για…να το διασκεδάσει!

«Έμπαινα γιατί έπρεπε να διασκεδάσω κάπως κι εγώ» έλεγε χαρακτηριστικά!

Μιλάμε ασφαλώς για την πιο διάσημη κομπάρσο του ελληνικού κινηματογράφου, που έγινε φίλη με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής. Οι ηθοποιοί την ήξεραν και την εκτιμούσαν, αντίθετα το κοινό δεν την θυμόταν καν, αν και είχε παίξει σε τόσες ταινίες…

Έκανε συνήθως την πελάτισσα σε νυχτερινά κέντρα, ενώ μερικές μόνο από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε είναι οι παρακάτω: Αδέκαροι ερωτευμένοι 1958 (εμφανίστηκε ως πελάτισσα κέντρου διασκέδασης-τρεις φορές κάθεται σε τραπέζια με άλλη παρέα), Λαός και Κολωνάκι 1959 (στα καλλιστεία), Ησαία χόρευε 1966 (υποψήφια νύφη), Βίβα Ρένα 1967 (πελάτισσα ξενοδοχείου και κέντρου διασκέδασης), Γαμπρός απ΄το Λονδίνο 1967 (πελάτισσα κέντρου διασκέδασης), Για μια τρύπια δραχμή 1967 (καλεσμένη γάμου), Δημήτρη μου Δημήτρη μου 1967 (καλεσμένη).

Στην ταινία «Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός» την στιγμή που η πρωταγωνίστρια Ρένα Βλαχοπούλου τραγουδά, γίνεται ένα κοντινό πλάνο στην Βίκυ Ιακωβίδου η οποία σκουπίζει διακριτικά τα δάκρυα της (στο 02:06 η επίμαχη στιγμή).

Στην θρυλική κωμωδία «Θου Βου Φαλακρός πράκτωρ» το πρόσωπο της Ιακωβίδου εμφανίζεται στο κινηματογραφικό πόστερ της υποτιθέμενης ταινίας «Αμαρτωλή της Καισαριανής».

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα