Στο … χρονοντούλαπο της ιστορίας περνάει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων και όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή De  Facto της τηλεόρασης Creta με τον Σωτήρη Μεταξά, το μέτρο δεν αναστέλλεται αλλά καταργείται οριστικά.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η περικοπή των συντάξεων ήταν απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και παρά το «σήριαλ» των τελευταίων μηνών, στις τάξεις του υπουργείου Εργασίας υπήρχε η βεβαιότητα ότι, με βάση και τα δημοσιονομικά … περιθώρια, το μέτρο είναι περιττό και θα καταργηθεί.
Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί με διαδικασίες κατεπείγοντος ώστε οι κύριες συντάξεις του Ιανουαρίου να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα.
Μάλιστα ο κ.Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι παράλληλα με την κατάργηση των περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις (το μέτρο επρόκειτο να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019) «διασώζονται» και οι προσωπικές διαφορές που έλαβαν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τον Μάιο του 2016 έως και το τέλος του τρέχοντος έτους, λόγω της μεταβατικής περιόδου που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου.
Δείτε το σχετικό βίντεο: