Εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών που έκαναν η 22χρονη και ο 17χρονος αδελφός της για την κακοποίηση που βίωναν μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το παραπεμπτικό βούλευμα, απορρίπτει τα αιτήματα ακυρότητας των κατηγορουμένων και όλες τις ενστάσεις. Υιοθετήθηκε η πρόταση του εισαγγελέα που είχε δικαιώσει δύο φορές τα παιδιά και όσα καταγγέλλουν.
Με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 10 άτομα. Πρόκειται για τον πατέρα των παιδιών, την σύντροφό του την περίοδο των καταγγελλόμενων βιασμών και κακοποιητικών συμπεριφορών, τον θείο και τους 7 «φίλους» του πατέρα που είχαν καταγγέλλει τα παιδιά για συμμετοχή τους στον “εφιάλτη” που ζούσαν και είχαν εντοπιστεί από την αστυνομία.
Ο συγγραφέας Χρήστος Κρεμνιώτης και η Έλσα Πουλάκη ήταν οι δύο άνθρωποι που βοήθησαν στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι αυτής της φρικιαστικής υπόθεσης. Η απόφαση θεωρείται δικαίωση για τους νομικούς παραστάτες της 22χρονης και του 17χρονου, Δήμητρα Πλαστήρα και Σπύρο Χαριτάτο, καθώς η υπόθεση “λίμναζε” για χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας είχε αναλάβει τεχνικός σύμβουλος των παιδιών και του συγγραφέα.
Πετράλωνα: Το χρονικό της συγκλονιστικής υπόθεσης
Μεταξύ των 10 κατηγορουμένων είναι ο πατέρας των παιδιών, ο αδελφός του πατέρα, αλλοδαποί άνδρες, δύο Ελληνίδες και μία αλλοδαπή γυναίκα. Συγκεκριμένα, εκτός από τον πατέρα και τον θείο, κατηγορούνται η σύντροφος και υπάλληλος του πατέρα, ένα φιλικό ζευγάρι, δύο φίλοι του πατέρα, μια ακόμη γυναίκα και δύο υπάλληλοί του.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν σε βιασμό από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη και που έχουν συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκου από κοινού και κατά μόνας κατ’ εξακολούθηση.
Η κατηγορία για τις γενετήσιες πράξεις, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο την 22χρονη σήμερα κόρη της οικογένειας όσο και την 11χρονη αδελφή της. Οι φρικτές αυτές πράξεις φέρονται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2012, στο σπίτι της οικογένειας, σε άλλο σπίτι στην Καλλιθέα, σε ένα αυτοκίνητο και έναν παιδότοπο. Δράστες φέρονται ο πατέρας των παιδιών και ένα ανδρόγυνο.
Η τρίτη κατηγορία, περί κατάχρησης ανηλίκου, αφορά στο 11χρονο σήμερα κοριτσάκι της οικογένειας. Και αυτό το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια, από τρεις γυναίκες που είχαν αναλάβει την ευθύνη για την φροντίδα και την φύλαξη του παιδιού, ενώ η μητέρα του έλειπε από το σπίτι. Οι δύο εκ των κατηγορουμένων είναι Ελληνίδες και η μία αλλοδαπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρονται να περιλαμβάνονται αντικρουόμενες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες στα παιδιά, για το αν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο φάκελος στο Τμήμα Ανηλίκων με τις πραγματογνωμοσύνες, είναι τεράστιος, ενώ να σημειωθεί ότι οι γονείς δεν προσήλθαν ποτέ για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Το δικαστικό χρονικό
Ως προς το δικαστικό σκέλος της φρικτής υπόθεσης, το χρονικό έχει ως εξής:
- στις 10 Μαρτίου 2020 η υπόθεση ανατέθηκε στην 21η ανακρίτρια.
- στις 30 Ιουνίου 2021 περαιώθηκε η ανάκριση.
- την 1η Μαρτίου 2022 ζητήθηκε περαιτέρω ανάκριση.
- στις 16 Μαρτίου 2022 η ανακρίτρια την επιστρέφει περαιωμένη.
- στις 8 Απριλίου 2022 γίνεται νέα παραγγελία εισαγγελέα για περαιτέρω ανάκριση.
- στις 12 Απριλίου 2022 η ανακρίτρια την επιστρέφει περαιωμένη.
- στις 24 Μαϊου 2022 ο εισαγγελέας κάνει παραπεμπτική πρόταση στο δικαστικό συμβούλιο, με 10 κατηγορουμένους.
- στις 8 Αυγούστου 2022 εκδίδεται το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου. Δεν αποφάνθηκε επί της ουσίας το δικαστικό συμβούλιο και ζήτησε την πρόταση του εισαγγελέα επί του αιτήματος απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας, καθώς είχε γίνει προσφυγή από κάποιον κατηγορούμενο.
- στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 το αίτημα πηγαίνει στον εισαγγελέα προκειμένου να κάνει πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο επί της αίτησης ακυρότητας προδικασίας και επί της ουσίας.