Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025
18.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Πάτρα: Ξανά στο μικροσκόπιο οι θάνατοι της Ίριδας και της Μαλένας – Πόσο εύκολο είναι να μάθουμε την αλήθεια;

Πρέπει να διαβάσετε

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει πλέον οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Τζωρτζίνα και την 33χρονη να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

Μπορεί την Τετάρτη να συνελήφθη η 33χρονη μητέρα, ωστόσο η υπόθεση αυτό μόνο στο τέλος της δεν έχει φτάσει.

Άλλωστε πλέον, ανοίγουν οι φάκελοι με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, προκειμένου να φανεί εάν πραγματικά ο θάνατός τους οφείλεται σε φυσικά αίτια.

Οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας εξετάζονται ως πιθανά εγκλήματα

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής, για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη μικρή Μαλένα, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών αξιολογούν τις μαρτυρίες τα επιστημονικά δεδομένα και τις αντιφάσεις της 33χρονης μητέρας που έχουν κινήσει υποψίες.

Οι περιγραφές στην τηλεοπτική της συνέντευξη, οι αντικρουόμενες δηλώσεις με τον σύζυγό της και οι καταθέσεις φωτιά των γιατρών, έχουν βάλει σε σκέψεις τις Αρχές, με πολλούς να δηλώνουν πεπεισμένοι πως τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα δολοφονήθηκαν.

Εκείνο το μοιραίο απόγευμα του 2019, στο μονόκλινο δωμάτιο μαζί με τη Μαλένα ήταν μόνο η μητέρα της. Ο 30χρονος πατέρας είχε πει πως είχε αποχωρίσει λίγο νωρίτερα.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις άλλες περιγραφές έδωσε η μητέρα και άλλες οι θεράποντες γιατροί. Η 33χρονη είπε πως το μοιραίο επεισόδιο του παιδιού της σημειώθηκε στις 16.40 το απόγευμα και οι γιατροί έφτασαν 10 λεπτά μετά στο δωμάτιο. Εκείνοι όμως έχουν καταθέσει πως ειδοποιήθηκαν στις 17.15 και έφτασαν 4 λεπτά μετά. Παρά τις προσπάθειές τους, το παιδί κατέληξε στις 18.05.

Η ιατροδικαστική εξέταση που απέδωσε το θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια χαρακτηρίστηκε άστοχη. Και πλέον οι επιστήμονες καλούνται να διαπιστώσουν πώς και γιατί έφυγε από τη ζωή ένα παιδί, που ήταν έτοιμο να πάρει εξιτήριο.

Η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της Μαλένας. Σε συνέντευξή της όμως εκείνο το διάστημα, τους είχε ευχαριστήσει που έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κόρη της.

Εξίσου αινιγματικός και μυστηριώδης ήταν και ο θάνατος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της. Πριν από ένα χρόνο το αγγελούδι μεταφέρθηκε νεκρό σε νοσοκομείο κι οι προσπάθειες των γιατρών ήταν αδύνατον να αποδώσουν.

Οι περιγραφές της μητέρας αξιολογήθηκαν με προσοχή. Σε αυτές τόνισε πως εκείνη τη νύχτα είχε πάει να κοιτάξει την Ίριδα στις 02.30 τη νύχτα επειδή μέχρι εκείνη την ώρα έπαιζε με την Τζωρτζίνα. Με ένα 8χρονο παιδί που όπως είπε ήταν ξύπνιο.

Με αφορμή τον θάνατο της Ίριδας διαπιστώθηκαν μια σειρά από αντιφάσεις και για το θέμα της διάστασης με τον σύζυγό της. Με την αδερφή της, να το διαψεύδει αρχικά.

Και την ίδια να λέει στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, τη μια φορά ότι βρισκόταν σε διάσταση για δύο – τρεις μέρες και στην επόμενη εκπομπή για 23.

Και τα άλλα δύο «έφυγαν από τα χέρια της» έχει υποστηρίξει ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, που από την πρώτη στιγμή μιλούσε για εγκληματική ενέργεια πίσω από το θρίλερ της Πάτρας.

Τα στοιχεία που δείχνουν δολοφονία για τη Μαλένα και την Ίριδα

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα όσα συνέβησαν στην 3,5 χρονών Μαλένα και στη μόλις 6 μηνών Ίριδα, που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της.

Τα στοιχεία για τα δύο κορίτσια που κινούν τις υποψίες και «δείχνουν» προς τη δολοφονία του είναι πως:

  • Δεν προέκυψαν παθολογικά αίτια σε κανένα από τα παιδιά
  • Απεβίωσαν και οι δύο χωρίς την παρουσία γιατρών
  • Ειδικά για την περίπτωση της Μαλένας, η μητέρα ειδοποίησε τους γιατρούς με μεγάλη καθυστέρηση

Τα κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή μυστηριωδώς και σύμφωνα με τους γιατρούς, ανεξήγητα. Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας «μίλησαν» και οδήγησαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Καθώς λοιπόν η υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει, καθώς όπως έγινε γνωστό η 9χρονη κατέληξε λόγω της μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που της χορηγήθηκε, οι έρευνες να στρέφονται στην αναζήτηση των αιτιών του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή ιατροδικαστών, θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν αν έχασαν επίσης τη ζωή τους, από την ίδια ουσία ή αν υπήρξε άλλος μηχανισμός θανάτου.

Πόσο εύκολο είναι να βγει η αλήθεια για τη Μαλένα και την Ίριδα

Όμως, πόσο εύκολο είναι στην πραγματικότητα να βγει η αλήθεια για τη Μαλένα και την Ίριδα;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την φρικιαστική υπόθεση έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και γενετικά αίτια και για τα άλλα δύο κοριτσάκια.

Τόνισε δε, πως λίαν συντόμως θα υπάρξει αίτια θανάτου πολύ σύντομα για την Ίριδα.

«Η αιτία θανάτου είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η συνάδελφός μου έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου» πρόσθεσε είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, ωστόσο, πως δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

Από την πλευρά του, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κάτι και για τα άλλα παιδιά.

«Θεωρώ ότι θα βρεθεί υλικό», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τσαντίρης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

«Οι αρμόδιοι οι οποίοι επανεξετάζουν το θάνατο του Μαλένας, ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλαβριάς, έχουν το βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί κατά την πρώτη εξέταση τον Απρίλιο του 2019.

Είχε ληφθεί βιολογικό υλικό για επιστημονική κατοχύρωση. Θεωρώ ότι με το νέο εργαστηριακό έλεγχο και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων θα οδηγηθούν και αυτοί σε κάποιο εύρημα και θα αναδείξουν πώς έχει συμβεί αυτός ο θάνατος».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα