Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025
13.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Πάτρα: Πέντε νέες «μαχαιριές» στην Ρούλα Πισπιρίγκου για το θρίλερ

Πρέπει να διαβάσετε

Πέντε νέα ισχυρά πλήγματα για τους ισχυρισμούς της 33χρονης μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχασαν αιφνιδίως τη ζωή τους – ένα έχει διαπιστωθεί ότι έχει δολοφονηθεί με κεταμίνη – φέρεται να έρχονται τις επόμενες ημέρες από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών.

«Το Βήμα της Κυριακής», το οποίο από τα πρώτα 24ωρα θανάτου, στα τέλη Ιανουαρίου, και του τελευταίου παιδιού είχε προχωρήσει σε σειρά αποκαλύψεων για την εν λόγω πολύκροτη υπόθεση, καταγράφει τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις.

Το πρώτο πλήγμα 

Ενα από τα πλέον σοβαρά στοιχεία φέρεται να ανακύπτει από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., πιθανόν και με τη συνδρομή των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, και φαίνεται να αναδεικνύει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε φονικές ουσίες πριν υπάρξει η τραγωδία. Το στοιχείο αυτό αποτελεί «κρυφό χαρτί» των ερευνητών της υπόθεσης και ίσως παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Και έτσι θεωρείται ότι θα καταρρίψει πολλούς από τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης και τις δηλώσεις αιφνιδιασμού της μετά την ανεύρεση της δηλητηριώδους κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας.

Το δεύτερο πλήγμα

Στη 18η τακτική ανακρίτρια καταθέτουν ήδη και θα συνεχίσουν να δίνουν καθοριστικές μαρτυρίες περίπου 70 γιατροί και νοσηλευτές από την Πάτρα που αναφέρονται στην πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, στις 11 Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Οπως και για τουλάχιστον 10-12 περίεργα «επεισόδια» με ταχυκαρδίες, πτώση οξυγόνου κ.λπ. που είχε υποστεί η άτυχη Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς επιτήρηση γιατρών, στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Κάτι που δεν συνέβαινε όταν το κοριτσάκι μεταφερόταν στη ΜΕΘ Παίδων, όπου η κατάστασή της εξομαλυνόταν, όπως επισημαίνουν οι γιατροί.

Ολοι αυτοί οι μάρτυρες θα αναφερθούν σε αργοπορημένες αντιδράσεις της μητέρας, σε ερωτήσεις για ύπαρξη καμερών στα νοσοκομεία, για δυσεξήγητες επιδεινώσεις της υγείας του κοριτσιού και άλλα. Και όλα αυτά στη συνέχεια παρόμοιων αναφορών τουλάχιστον δώδεκα γιατρών και νοσηλευτών του «Αγλαΐα Κυριακού».

Το τρίτο πλήγμα

Θα παρουσιαστούν στοιχεία από γιατρούς ότι τα συμπτώματα που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα προ του θανάτου της, με αλλαγές των καρδιακών ρυθμών της, με ταχύπνοιες, διαστολή στις κόρες των οφθαλμών (μυδρίαση), εφιδρώσεις και άλλα παρεμφερή, συνέβαιναν όταν στο πλευρό της ήταν μόνο η μητέρα της και αντιστοιχούν στη χορήγηση κάποιας από τις επονομαζόμενες «συμπαθομιμητικές ουσίες» (ανάμεσα σε αυτές οι μεθαμφεταμίνες αλλά και η κεταμίνη) που προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.

Το τέταρτο πλήγμα 

Θα υπάρξουν νέες, πλήρεις ιατροδικαστικές καταθέσεις – αναμένεται να παρουσιαστούν μετά το Πάσχα – για τις αιτίες θανάτου της τριάμισι ετών Μαλένας στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίς» και της επτά μηνών Ιριδας στην κούνια της στο οικογενειακό σπίτι στην Πάτρα, οι οποίες είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Οσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας που συνδέθηκε με «ηπατική ανεπάρκεια» λόγω εκτεταμένης φθοράς στο ήπαρ (και ενώ οι ηπατολογικές εξετάσεις στο κοριτσάκι ήταν αρνητικές), θα αναζητηθεί το ενδεχόμενο της ασφυξίας με κάποιο «πανάκι» ή να της χορηγήθηκε τοξικός παράγοντας που έδρασε για πολλή ώρα.

Μάλιστα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ήδη εστιάζουν στην περιγραφή της μητέρας που αρχικά ανέφερε ότι έβγαλε πανάκι που είχε η Μαλένα από το στόμα της και το εναπόθεσε σε άλλο σημείο. Για να συμπληρώσει όμως αμέσως μετά ότι το βρήκε ξανά στο στόμα της, ενώ το κοριτσάκι είχε αποβιώσει.

Ακόμη δεν αποκλείεται να υπάρξει εκταφή της Μαλένας προκειμένου να αφαιρεθούν τρίχες ή ιστοί που θα επανεξεταστούν με ειδική αμερικανική συσκευή υψηλής τεχνολογίας και μεγίστης ευαισθησίας από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να εντοπιστούν μικρές ποσότητες τοξικής ουσίας που δεν είχαν ανιχνευθεί το 2019.

Ακόμη θα υπάρξει επανεξέταση των ιστοπαθολογικών εξετάσεων της Ιριδας ώστε να διαπιστωθεί αν θα μπορούσε να ευσταθεί η αναφορά ότι απεβίωσε λόγω ανυπαρξίας των δύο «φυσικών βηματοδοτών» της καρδιάς, που θεωρείται κάτι απίθανο και εξαιρετικά σπάνιο σε παγκόσμια κλίμακα. Κάτι που δεν θα επέτρεπε στο μωράκι – όπως υποστηρίζουν καρδιοχειρουργοί – να ζούσε έστω και για λίγες ημέρες και θα είχε εντοπιστεί σε απλούς καρδιακούς ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της Ιριδας θα αποδοθεί σε ασφυξία, αφού δεν υπήρχε προφανώς δυνατότητα χορήγησης ενδοφλέβιας ουσίας (όπως θα μπορούσε στα δύο άλλα κορίτσια που ήταν σε νοσοκομείο).

Το πέμπτο πλήγμα

«Πίεση» προς την πλευρά της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να ασκηθεί από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου της Ιριδας αλλά και απ’ ό,τι προηγήθηκε της πρώτης ανακοπής της Τζωρτζίνας (και τα δύο συμβάντα σημειώθηκαν την άνοιξη του 2021).

Και αυτό γιατί στον θάνατο της Ιριδας εκείνη την ώρα στο οικογενειακό σπίτι στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα βρισκόταν και η αδελφή της, η οποία έχει σπεύσει να δηλώσει ότι «η αδελφή μου πλησίασε το ξημέρωμα εκείνης της ημέρας μόνο για περίπου 30 δευτερόλεπτα το μωρό». Χρόνος που δεν θεωρείται ικανός ώστε να προκληθεί ασφυκτικός θάνατος στο κορίτσι.

Ετσι, λόγω χρονικού «αδιεξόδου» και της μαρτυρίας της αδελφής της 33χρονης, δεν μπορεί ν αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και εναντίον εκείνης για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Κάτι το οποίο μπορεί, σύμφωνα με απόψεις νομικών και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., να οδηγήσει στη φυλακή και την αδελφή της 33χρονης, που ίσως οδήγησε σε μεταβολή της αρνητικής στάσης της.

Ερώτημα παραμένει αν μπορεί να υπάρξουν διώξεις και σε άλλους συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου οι οποίοι ήταν παρόντες στα αμφιλεγόμενα προβλήματα υγείας (με αναφορές για «σπασμούς», «πόνους στην πλάτη» και… εφιάλτες) που δήλωσαν ότι έπαθε το κοριτσάκι, πριν οδηγηθεί – στις 8 Απριλίου 2021 – στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας όπου υπέστη ύποπτη ανακοπή. Τα συμπτώματα αυτά, που αμφισβητούνται από γιατρούς του εν λόγω νοσοκομείου, συνέβησαν σε οικογενειακό σπίτι, σε χωριό εκτός Πατρών, όταν δεν ήταν πάλι παρών ο Μάνος Δασκαλάκης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα