Επικριτικός απέναντι σε μία σειρά από αποφάσεις της τοπικής ΝΔ τις οποίες χαρακτήρισε ατυχείς, με φόντο την αντιπαράθεση του γαλάζιου τοπικού συντονιστικού οργάνου με την δημοτική αρχή εμφανίστηκε στην εκπομπή De Facto της τηλεόρασης Creta ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου και πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Πασπάτης.

Ερωτηθείς για την ατζέντα που προκάλεσε τη ρήξη μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Πασπάτης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της Λότζια και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να κρατήσει ήπιους τόνους έκανε λόγο για ατυχείς αποφάσεις της ΝΟΔΕ για το προσφυγικό, την αξιολόγηση της δημοτικής αρχής και τους χαρακτηρισμούς προς τον Βασίλη Λαμπρινό.

Ο Γρηγόρης Πασπάτης ξεκαθάρισε ότι τάσσεται στο πλευρό του Βασίλη Λαμπρινού και ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς αυτοδιοικητικκές εκλογές με την «Δύναμη Πολιτών». Εξέφρασε πάντως την επιθυμία του να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και η ημερομηνία των εκλογών θα καθορίσει τις τελικές του αποφάσεις.  

Ο Γρηγόρης Πασπάτης μίλησε για τα μείζονα θέματα της κεντρικής πολιτικής ατζέντας, τις θέσεις της ΝΔ και το κλίμα προεκλογικής πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σωτήρης Μεταξάς