Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
19.9 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Πασπάτης στο CRETA: Ο Μάρτιος θα είναι δύσκολος μήνας – Δεν κατεβάζει «ρολά» το Βενιζέλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Περίπου 37 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική COVID του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου εκ των οποίων 6 είναι στην ΜΕΘ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο Συντονιστής COVID του Βενιζέλειου Γρηγόρης Πασπάτης. 

Όπως επεσήμανε ο κ. Πασπάτης, είμαστε σε ένα κομβικό σημείο ενώ εκτίμησε πως αν τις επόμενες ημέρες αυξηθούν οι ασθενείς με κορωνοϊό, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. «Εμείς σήμερα δεν εφημερεύουμε είναι το ΠΑΓΝΗ, που κι εκείνο βρίσκεται περίπου στα ίδια νούμερα. Από αύριο και οι επόμενες ημέρες θα είναι κομβικές με την έννοια ότι αν ανέβουν τα περιστατικά θα είναι δύσκολα. Εκτιμούμε να έχουμε μια βελτίωση, δεδομένου ότι το lockdown θα αποδώσει και τα ποσοστά εμβολιασμού θα ανέβουν. Το ποσοστό όμως είναι μικρό ακόμη για να επηρεάσει τη γενική ανοσία. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα πάμε καλύτερα τις επόμενες ημέρες. Ο Μάρτιος θα είναι δύσκολος μήνας. Τουλάχιστον στο Βενιζέλειο που το βιώνουμε καθημερινά, ο Μάρτιος του 2021 ήταν ο χειρότερος μήνας». 

Ο κ. Πασπάτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα νέα μέτρα που ελήφθησαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, λέγοντας πως το Βενιζέλειο αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων όπως συνέβη σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, όμως αυτό έλαβε τέλος. «Η αρμόδια Επιτροπή υπό την διοίκηση του προέδρου του Νοσοκομείου, αποφάσισε να προτείνουμε στο Υπουργείου για 3 – 4 ημέρες να κάνουμε μια διακοπή εισόδων εισόδων εκτός από τα ΤΕΠ. Ζητήθηκε αυτό, το Υπουργείο αντιπρότεινε αυτό που ήδη είπε, ότι έχουμε τη δυνατότητα να αυξομειώνουμε το ποσοστό των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται στο νοσοκομείο. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο. Όταν εμείς αναστείλουμε κάποιες πράξεις αυτές θα ξαναέρθουν σε εμάς. Όμως αυτή τη στιγμή, στο Βενιζέλειο έχουμε 40 ασθενείς περίπου στις κλινικές COVID, με μία δυνατότητα ανάπτυξης στους 50 ασθενείς και στη ΜΕΘ έχουμε 6 ή 7 πρόσθετα κρεβάτια. Δημιουργείται μια φόρτιση, για την οποία το νοσοκομείο όσο και να βοηθηθεί δεν ήταν προετοιμασμένο. Έχουν γίνει πολλά αυτόν τον χρόνο. Ο ιός είναι απρόβλεπτος και οι απαντήσεις στις επιθέσεις του είναι δύσκολες». 

Σύμφωνα με τον κ. Πασπάτη, τόσο το ΠΑΓΝΗ όσο και το Βενιζέλειο δέχονται μεγάλη πίεση καθώς νοσηλεύουν ασθενείς και από νοσοκομεία των υπόλοιπων νομών του νησιού. «Το 40% των ασθενών μου είναι εκτός του νομού μας, όλα πρέπει να γίνουν όμως δεν μπορούμε να υποστείλουμε κάποια δραστηριότητα». 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πασπάτης έκανε κατανοητό ότι τα ραντεβού που υπάρχουν θα εκτελεστούν ενώ σταδιακά θα γίνεται μια αυξομείωση των ραντεβού. «Τώρα αν μέχρι την Παρασκευή, αλλάξει κάτι τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά». 

Τέλος, ο κ. Πασπάτης ανέφερε πως κάθε μέρα είναι δυσκολότερη σε σχέση με το τι συνέβαινε ένα χρόνο πριν. «Μακάρι να τελειώσει το Μάρτιο αυτή η ιστορία. Ελπίζω να αρχίσει να δρα ο εμβολιασμός». 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα