Είναι γεγονός πως η κατάσταση στην Κρήτη αναφορικά με τα κρούσματα Covid-19 είναι καλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Από τα 14 κρούσματα, ένα μόνο νοσηλεύεται σε ΜΕΘ νοσοκομείου του νησιού, με το τοπικό ΕΣΥ να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ο συντονιστής για τον κορωνοϊό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης μίλησε το βράδυ της Κυριακής στον Μαραθώνιο των Μέσων του Ομίλου CRETA.

«Στο Βενιζέλειο πριν τον ιό υποδεχόμασταν σε εφημερία 500 άτομα. Τις πρώτες μέρες του Covid-19 τα άτομα αυτά μειώθηκαν σε 120. Όμως όσο προχωράμε οι περιπτώσεις αυτές θα αυξάνονται πάλι» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ο κ. Πασπάτης τόνισε πως εφόσον συνεχιστούν τα πράγματα καλά για την Κρήτη και παράλληλα υπάρξει πίεση με πολλά κρούσματα στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας ή άλλων περιοχών της υπόλοιπης χώρας τότε ασθενείς με Covid-19 θα μεταφέρονται στο νησί μας για να νοσηλεύονται σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πασπάτης σημείωσε «Το Βενιζέλειο έχει προχωρήσει και αν έρθει αυτό το κύμα θα μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Στην Κρήτη τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με την Αθήνα και άλλες περιοχές. Αν χρειαστεί να βοηθήσουμε την ηπειρωτική Ελλάδα και μας ζητήσουν από το υπουργείο να νοσηλευτούν εδώ περιστατικά θα το κάνουμε.»

Ο συντονιστής Covid-19 του Βενιζέλειου τόνισε πως στην Κρήτη δεν έχουμε περάσει καν στην «φάση 2» στην οποία βρίσκεται η Αθήνα, ενώ ευχήθηκε να μην χρειαστεί το νησί να φτάσει στην «φάση 3» που είναι εξαιρετικά δύσκολη.