Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
18.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Πασχαλινό τραπέζι με … μυρωδιές της Κρήτης!

Πρέπει να διαβάσετε

Το Πάσχα στην Κρήτη είναι πλούσιο σε παραδόσεις και έθιμα γιατί ο λαός μας όχι μόνο ζει την ανάμνηση κάποιων γεγονότων αλλά τα βιώνει και τα συνεχίζει και αυτό ακριβώς σημαίνει παράδοση. 

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η πρόεδρος του Συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Λένα Ηγουμενάκη ανέφερε πως το Πάσχα είναι η προετοιμασία για μια οικογένεια να κάνει την «πασχαλιά της». «Αυτό είναι που περιμένουν οι μεγαλύτεροι, να σμίξει η οικογένεια όπου βρίσκεται και όλοι μαζί να ζήσουν την εμπειρία της κουζίνας μας. Είναι πολιτισμός. Κάθε τόπος έχει το δικό του γαστρονομικό πολιτισμό». 

Μάλιστα, επεσήμανε πως στόχος του Συλλόγου είναι να καταγράφει συνταγές αλλά και μνήμες. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε εμπειρίες και στα δικά μας παιδιά, ότι έχει φτάσει ως γαστρονομικός πολιτισμός σήμερα, κάποιος τον έχει μεταφέρει. Είναι υποχρέωση μας να τα καταγράψουμε και να τα παραδώσουμε». 

Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος της «ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ» Νίκος Ασημιανάκης τόνισε πως αν είχαμε μεριμνήσει γι’ αυτό όπως άλλες χώρες θα ήταν ένα πολύ δυνατό στοιχείο. «Ένα κομμάτι ζωντανό στον τουρισμό. Είναι μονόδρομος καταρχήν ο εγχώριος τουρισμός, θα ήταν σε ένα καλό σημείο επίσης. Δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να ζούμε, να δούμε και να ξαναβιώσουμε πράγματα. Είμαστε αποκλεισμένοι στον αστικό ιστό και εκεί ζούμε οπότε θα ήταν καλή επένδυση». 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα