Περισσότερο πράσινο, νέος αστικός εξοπλισμός άλλα και ένα συντριβάνι θα αλλάξουν την εικόνα της πλατείας Ελευθερίας.
Αυτό τόνισαν ο δήμαρχος Ηράκλειου Βασίλης Λαμπρινός και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας.
Η μελέτη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αν και η τεχνική υπηρεσία έχει ήδη πάρει τις απόψεις και πολιτών αλλά και καταστηματαρχών.
Θα πλακοστρωθούν ο χώρος μπροστά από το Αστόρια, το τμήμα της οδού Αβέρωφ αλλά και το ανώνυμο τμήμα.
Θα υπάρξουν νέες φυτεύσεις δέντρων ειδικά στο δυτικό τμήμα όπου δεν υπάρχει τόσο πράσινο.
Η πρόταση είναι να απομακρυνθούν οι έξι πυλώνες φωτισμού και να αντικατασταθούν από φωτιστικά όπως έγινε στη λεωφόρο Δικαιοσύνης.
Σε κεντρικό σημείο της πλατείας θα υπάρξει ένα συντριβάνι με ένα γλυπτό.

Η νέα μελέτη συνοδεύεται από ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν οι δημότες προκειμένου να εκφράσουν την άποψη τους και να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις σχετικά με την πρόταση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Με την κατάθεση της μελέτης για την Πλατεία Ελευθερίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί (Πάρκο Γεωργιάδη, Ανάπλαση Σταυρού της Πόλεως, Αναβάθμιση Ενετικών Τειχών κ.ά.) κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας για το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου.

Επιλέγουμε την δημόσια διαβούλευση επειδή , όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, εμείς όταν μιλάμε για συμμετοχική διακυβέρνηση, το εννοούμε.

Παράλληλα θέλουμε ο κόσμος να νοιαστεί ξανά για την Πλατεία, διότι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο χώρος είναι ότι οι Ηρακλειώτες δεν τον αγάπησαν ποτέ».

Η δημόσια διαβούλευση ξεκινά την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο αλλά και τις δικές τους προτάσεις στο email: grammtex@heraklion.gr