Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Παρενέβη αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας για το τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια

Πρέπει να διαβάσετε

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε γεγονός πως ένα τιγράκι εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, παρενέβη αυτεπαγγέλτως καθώς ο άνδρας που εγκατέλειψε το τιγράκι παράλυτο έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η οποία ασχολείται και αυτή με την κακοποίηση της τίγρης, το Αττικό Πάρκο για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.

Παράλληλα, η κυρία Μασούρα ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, να κατασχεθούν όλα τα βίντεο, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές κάμερες της περιοχής.

Επιπλέον η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον Γάλλο ιδρυτή του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ που φροντίζει ο ίδιος προσωπικά το τιγράκι, να την ενημερώνει για την πορεία της υγείας του.

Υπενθυμίζεται πως η πανελλήνια ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, με τη σχετική επιστολή είχε ζητήσει να γίνει ενδελεχής έλεγχος της υπόθεσης, και συγκεκριμένα το αν το άτυχο ζώο εισήχθη νόμιμα ή παράνομα στη χώρα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρουργός το είχε χειρουργήσει και ποιες ήταν οι συνθήκες στις οποίες ζούσε.

Η ανακοίνωση για το τιγράκι:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση.

Η δε έρευνα να αφορά το πως βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα, αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα, αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα, ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί.

Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ, για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωση, αποκατάστασης στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής αυτών των ζώω, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό.

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά στα χρονικά από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα».

Καλύτερα στην υγεία του το τιγράκι

Το μικρό ζώο είχε εντοπιστεί να μην μπορεί να περπατήσει και πολύ εξαντλημένο από την κακή διατροφή εγκαταλελειμμένο κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων, έξω από το ζωολογικό πάρκο, στα Σπάτα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μετά από φροντίδα, ενέσεις και βιταμίνες που του δόθηκαν, το τιγράκι παρουσιάζει βελτίωση, εξακολουθεί όμως να μην μπορεί να περπατήσει.

Όπως είπε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, πλάνα από κάμερες απέναντι από τις εγκαταστάσεις του, κατέγραψαν το προηγούμενο βράδυ ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο που συνήθως τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων, όπου και παρέμεινε για ένα λεπτό. «Δεν βλέπουμε ακριβώς τι γίνεται αλλά είναι κάτι που πιθανώς να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη» σημειώνει ο κ. Λεσουέρ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα