Το θέμα των απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα.

Με παρέμβαση του ο πρώην αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Αρ. Μανουράς παίρνει θέση, τονίζοντας πως η στήριξη του ίδιου και της τοπικής κοινωνίας για την εκτέλεση του έργου δεν αποτελεί λευκή επιταγή.

Συγκεκριμένα στην παρέμβαση του ο Αρ. Μανουράς αναφέρει:

«Η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή στρατηγική απόφαση για το νησί αλλά και για τη χώρα, δεδομένου του ρόλου της Κρήτης ως ναυαρχίδα του τουρισμού μας. Από την πρώτη στιγμή στήριξα αυτή την προοπτική, πιστεύοντας θερμώς στις προοπτικές και δυνατότητες που δημιουργούνται απ’ αυτή την επένδυση. Η στήριξη αυτή δεν ήταν ποτέ λευκή επιταγή. Έθετα πάντα απ’ όλες τις θέσεις ευθύνης, που οι συμπολίτες μου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος επέλεγαν να τους εκπροσωπήσω, τις αναγκαίες προϋποθέσεις, περιβαλλοντικές, αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα, για τη βιώσιμη και επωφελή για τον τόπο στρατηγική υλοποίησης αυτού του έργου. Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις τιμές για τις απαλλοτριώσεις της πατρογονικής περιουσίας των πολιτών του Δήμου μας, αποτελούν γελοιότητα που δεν αντέχει κριτικής. Καλώ το αρμόδιο υπουργείο, να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να παρέμβει άμεσα για τη δίκαιη διευθέτηση του προβλήματος, που είναι σε θέση να τινάξει ολόκληρο το έργο στον αέρα. Οι πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος ζητούν δικαιοσύνη.»