Αναρτήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι των εφετινών Πανελληνίων Εξετάσεων.
Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Γιάννης Καραγιαννίδης, ανέφερε πως έλαβε τέλος η αγωνία των υποψηφίων και των γονιών αλλά και των εκπαιδευτικών. «Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες, ήδη από το πρωί οι διευθυντές είχαν τα στοιχεία στα χέρια τους και στη 1, ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες και στα λύκεια, στάλθηκαν SMS στους υποψηφίους που δήλωσαν το κινητό τους και επίσης μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου μπορούν να δουν τις βαθμολογίες τους».
Όπως ανέφερε ο κ. Καραγιαννίδης, η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένη.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως ήταν μια χρονιά δύσκολη, η οποία απαιτούσε πολλά και από τα παιδιά αλλά και τις οικογένειες τους.
Παράλληλα, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε πως οι βάσεις εισαγωγής σε κάθε σχολή εξαρτώνται από το πως γράφουν τα παιδιά. «Έχουμε ένα καινούριο παράγοντα, την ελάχιστη βάση εισαγωγής οπότε όλα αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι θα ανεβάσουν τις βάσεις προς τα πάνω και ειδικά για περιζήτητες. Οπότε περιμένουμε ακόμη, τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας είναι ότι έχουμε επιτυχίες και σε λύκεια της πόλης και της επαρχίας. Πριν από λίγο έμαθα ότι στο ΕΠΑΛ Μοιρών υπήρχε μαθητής στον τομέα της υγείας, έγραψε άριστα σχεδόν».
Ο κ. Καραγιαννίδης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους πήγαν καλά αλλά και σε όσους δεν εκπλήρωσαν τους στόχους τους. «Να μην απογοητεύονται ξεκινάει μια καινούρια σελίδα και θέλω να είναι αισιόδοξοι».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Μανώλης Καζαντζάκης ανέφερε πως είναι μεγάλη στιγμή για τα παιδιά καθώς κατάφεραν να διακριθούν μέσα από δύσκολες συνθήκες. «Αναγκάστηκαν να υποστούν τη διαδικασία της οκτάμηνης εκτός τάξης. Αξίζουν χίλια μπράβο σε όλα τα παιδιά που τα κατάφεραν και σίγουρα αποτελεί μια δικαιολογία για τα παιδιά που δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Αυτή η μάχη δεν πήγε καλά αλλά η ζωή είναι μπροστά τους να επαναλάβουν τις προσπάθειες τους».