Παίκτες με… δύναμη ψυχής στο Ηράκλειο!

Στην τελική ευθεία για το Final-4 του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος βρίσκεται το ελληνικό Μπάσκετ με Αμαξίδιο, με την σημαντική βοήθεια του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Από αύριο Παρασκευή, 15 Απριλίου, το Ηράκλειο μπαίνει δυναμικά στους ρυθμούς του αθλήματος και της διοργάνωσης, καθώς το πούλμαν ΑμεΑ της ΟΣΕΚΑ, με Παραολυμπιονίκες, θα επισκεφθεί σχολεία της πόλης, αλλά και των σεισμόπληκτων περιοχών, καλώντας τα παιδιά να βρεθούν στο Λίντο το διήμερο των ημιτελικών και τελικών.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο Χάρης Περδίκης, έκανε λόγο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος και μπορεί να είναι άτομα που έχουν κάποιου είδους αναπηρία όμως δεν παύει να είναι αθλητές! «Πρώτα από όλα είναι αθλητές, δεν σημαίνει ότι επειδή έχουν κάποιου είδους αναπηρία, δεν είναι. Είναι υψηλού επίπεδου αθλούνται κανονικά, κάνουν ότι κάνουν όλοι οι αθλητές, κάνουν ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Πρόσθεσε δε, πως το άθλημα βρίσκεται σε μια άνοδο, με πολλούς καινούριους αθλητές να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. «Δεν είναι όσοι θα θέλαμε αλλά υπάρχουν. Είναι άθλημα που είναι πολύ γρήγορο και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για να το παρακολουθήσει κάποιος. Οι όροι είναι ίδιοι, οι κανόνες το ίδιο, όποιος ξέρει μπάσκετ μπαίνει στο νόημα».

Ο κ. Περδίκης σημείωσε πως το event γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον υφυπουργό Αθλητισμού αλλά και το ΕΑΚΗ. «Ο κ. Αυγενάκης επέμενε προσωπικά ώστε να γίνει εδώ η διοργάνωση και με τον κ. Ζερβό έχουμε μια καλή συνεργασία και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο, όσον αφορά γενικότερα την πολιτεία, τους φορείς. Κάνουν ότι μπορούν, πάντα ζητάμε περισσότερα αλλά πρέπει να είμαστε και πραγματιστές».

Από την πλευρά ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός, έκανε λόγο για μία διοργάνωση που γεμίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση την πόλη του Ηρακλείου. «Μας δόθηκε η δυνατότητα από τον κ. Αυγενάκη να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους αυτούς και να διοργανώσουμε ένα Final 4, που έχει το κομμάτι του αθλητισμού, του πολιτισμού, της παιδείας και της αγάπης γιατί οι αυτοί οι άνθρωποι είναι που θα μας χαρίσουν απίστευτες στιγμές. Είναι άνθρωποι που με τη δύναμη της ψυχής τους και του σώματος τους, θα διδάξουν στα παιδιά ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα