Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
25.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Παγώνη: Τρομακτική η πίεση στα νοσοκομεία – «Δεν αντέχουμε άλλο»

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Mega μίλησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά Ματίνα Παγώνη για την κατάσταση που επικρατεί στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που δίνεται πραγματική μάχη προκειμένου να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής δίνουν οι υγειονομικές αρχές.

Τα νούμερα στις νοσηλείες και τις εισαγωγές δεν είναι καλά, ενώ τα εξιτήρια είναι λιγότερα σε αριθμό με αποτέλεσμα να μην σημειώνεται αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη η εφημερία στο Γεννηματάς ήταν πολύ δύσκολη. «Στα 130 κρεβάτια, τα 120 είναι κατειλημμένα. Όσον αφορά τη ΜΕΘ τα 16 κρεβάτια ήταν γεμάτα, τώρα έχει αδειάσει το ένα, όπου θα πάρει έναν διασωληνωμένο ασθενή, και οι άλλοι τρεις θα μεταφερθούν».

«Η μεταφορά των ασθενών αυτών προχωράει», εξήγησε, ενώ ερωτηθείσα για την ατμόσφαιρα στο νοσοκομείο τόνισε: «έχουμε συνηθίσει, γενικά οι εφημερίες μας είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Έχουμε και non covid περιστατικά. Οι μέρες είναι πολύ δύσκολες, ελπίζουμε να φτάσουμε στο peak αύριο – μεθαύριο και μετά να ξεκινήσει μια μείωση, για να πάμε καλύτερα και να αλλάξει η ζωή μας. Δεν αντέχουμε σε αυτές τις συνθήκες».

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα