Σαν σήμερα πριν 21 χρόνια, στις 4 Ιουλίου 2004, γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Στο κατάμεστο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, η Eθνική ποδοσφαίρου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 της διοργανώτριας Πορτογαλίας.
Ένα κατόρθωμα που ακόμα και σήμερα, μοιάζει απίστευτο.
Το γκολ του Άγγελου Χαριστέα στο 56ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άγγελου Μπασινά, σφράγισε το όνειρο και έμελλε να μείνει για πάντα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού.
Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μάρκους Μερκ, ολόκληρη η χώρα ξέσπασε σε πανηγυρισμούς γιορτάζοντας τον ανεπανάληπτο θρίαμβο, την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Παγκόσμιου αθλητισμού.

Η Ελλάδα είχε ξεκινήσει το Euro 2004 ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Ελάχιστοι πίστευαν στις δυνατότητές της και ακόμα λιγότεροι φαντάζονταν ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Κι όμως, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ διέψευσε κάθε πρόβλεψη. Με όπλα τη σιδηρά πειθαρχία, το καθαρό πλάνο, το άριστο διάβασμα των αντιπάλων και την ατσάλινη πίστη μεταξύ των παικτών, η Ελλάδα κατάφερε να λυγίσει μία προς μία τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Η πορεία της περιλάμβανε νίκη επί της Πορτογαλίας στην πρεμιέρα, ισοπαλία με την Ισπανία, ήττα από την Ρωσία στο φινάλε του ομίλου (που δεν μας κόστισε) πρόκριση κόντρα στη Γαλλία στα προημιτελικά και επική νίκη επί της Τσεχίας στα ημιτελικά με το «ασημένιο γκολ» του Δέλλα στην παράταση. Το φινάλε ήρθε απέναντι στην ίδια την οικοδέσποινα, μέσα στο σπίτι της, με την Ελλάδα να κατακτά την Ευρώπη και τον κόσμο να υποκλίνεται.

Ωστόσο, η τεράστια επιτυχία του 2004 δεν αξιοποιήθηκε όπως θα έπρεπε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αντί να απογειωθεί, βρέθηκε αντιμέτωπο με χρόνιες παθογένειες, αδράνεια και αντιπαραθέσεις. Οι υποδομές δεν βελτιώθηκαν σημαντικά, η εθνική ομάδα δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στη μεγάλη της στιγμή και το πρωτάθλημα βυθίστηκε σε εσωστρέφεια. Τουλάχιστον τώρα, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση φαίνεται ότι κάτι αλλάζει και η νέα (αλλά και νεανική) ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δίνει ξανά όραμα και ελπίδα…
Οι ήρωες και το μετά
Οι πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας έγιναν θρύλοι. Ο Χαριστέας, ο Ζαγοράκης, ο Νικοπολίδης, ο Καραγκούνης, ο Δέλλας, ο Σεϊταρίδης, ο Καψής, ο Μπασινάς, ο Φύσσας και τα υπόλοιπα παιδιά, έγιναν σύμβολα μιας ολόκληρης εποχής.
Πολλοί από αυτούς συνέχισαν να υπηρετούν το ποδόσφαιρο από διάφορα πόστα, άλλοι αποσύρθηκαν από τη δημοσιότητα, ενώ κάποιοι δοκίμασαν και πολιτική καριέρα. Παρά τα ατομικά τους βήματα, το συλλογικό επίτευγμα του 2004 παραμένει ο απόλυτος οδηγός και παράδειγμα για κάθε επόμενη γενιά.
Αντώνης Νικοπολίδης
Ο στυλοβάτης της γαλανόλευκης άμυνας μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ακολούθησε καριέρα προπονητή. Αρχικά υπήρξε από τον Οκτώβριο του 2012 βοηθός προπονητή του Λεονάρντο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 έκατσε στον ερυθρόλευκο πάγκο ως πρώτος προπονητής. Έπειτα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μίτσελ, παρέμεινε προσωρινά ως βοηθός προπονητή, αποχωρώντας στο τέλος της περιόδου.
Το 2015 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των ελπίδων, θέση από την οποία αποχώρησε το 2019 με προσωπική του απόφαση. Το 2022 ανέλαβε τη θέση του προπονητή στην Παναχαϊκή, αποχωρώντας τον Ιούνιο του 2023, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε (2024-25) έκατσε στον πάγκο του Πανιωνίου, από τον οποίο απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2025.

Εκτός ποδοσφαίρου, ο Αντώνης Νικοπολίδης στις δημοτικές εκλογές του 2014 και του 2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές διαφημίσεις στην τηλεόραση (από την εποχή που ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής). Στην ιστορία έμεινε η πρόσληψη του ως κυπουρός από το Δήμο Κηφισιάς (το 2008), την οποία τελικά δεν αποδέχτηκε καθώς προέκυψαν και έντονες αντιδράσεις.
Κώστας Χαλκιάς
Ο ένας από τους δύο αναπληρωματικούς τερματοφύλακες της εθνικής, σταμάτησε το 2012 το ποδόσφαιρο, όμως μετά από πρόταση του Κώστα Κατσουράνη, που ήταν τεχνικός διευθυντής στην Παναχαϊκή, επέστρεψε στην ενεργό δράση. Φόρεσε τη φανέλα των Αχαιών από το 2016 μέχρι το 2018, όταν και αποσύρθηκε οριστικά, αναλαμβάνοντας χρέη τεχνικού διευθυντή στην Παναχαϊκή. Υπήρξε επίσης και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβόμενων Ποδοσφαιριστών από το 2013.

Φάνης Κατεργιαννάκης
Ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας του Ρεχάγκελ σταμάτησε το 2011 την καριέρα του και από τότε, είχε αναλάβει χρέη προπονητή τερματοφυλάκων στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Από το 2019 και μετά, ανέβηκε και στην πρώτη ομάδα, όπου συνεργάστηκε με τον Τζον Φαν Σχιπ, Γκουστάβο Πογιέτ και πλέον στο πλευρό του Ιβαν Γιοβάνοβιτς έχει την ευκαιρία να προπονεί δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα γκολκίπερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Μανδά και τον Τζολάκη.

Γιούρκας Σεϊταρίδης
Ήταν ένας από του παίκτες που επιλέχθηκαν στην καλύτερη ενδεκάδα του Euro 2004. Ο Γιούρκας λίγο πριν σταματήσει την καριέρα του είχε ήδη δραστηριοποιηθεί στην εστίαση, ανοίγοντας εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Αθήνα ψηλά, του Κώστα Μπακογιάννη και εξελέγη 15ος.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ήταν υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί στο κοινοβούλιο.
Τάκης Φύσσας
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, το αριστερό μπακ της εθνικής, παρέμεινε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ανέλαβε χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου, στην Εθνική του Φερνάντο Σάντος, θέση από την οποία αποχώρησε με την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι, στον πάγκο της γαλανόλευκης.
Επόμενος σταθμός του ήταν ο αγαπημένος του Παναθηναϊκός, στον οποίο διετέλεσε τεχνικός διευθυντής, από το 2015 έως το 2016, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια χρέη διευθυντή ακαδημιών στο τριφύλλι. Το 2019 βρέθηκε και πάλι στις Εθνικές ομάδες έχοντας τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή.

Τον Μάρτιο του 2025 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, έχοντας πλέον τη θέση του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού της ομάδας και πρέσβης, ενώ ασχολείται ενεργά με το κομμάτι των ακαδημιών.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα στην περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία χωρίς όμως να εκλεγεί.
Ήταν επίσης και σχολιαστής μαζί με το Θοδωρή Ζαγοράκη, σε αθλητική εκπομπή στο ΣΚΑΙ, τη σεζόν 2024-25.
Στέλιος Βενετίδης
Ο Λαρισαίος αριστερός μπακ μετά το τέλος της καριέρας του το 2012 ακολούθησε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ως βοηθός προπονητή, σε όλες τις ομάδες που έχει εργαστεί ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Εργάστηκε κατά σειρά σε Ολυμπιακό Βόλου, Πανθρακικό, Βέροια, Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρα, Ηρακλή, Παναχαϊκή, Κηφισιά, Πανσερραϊκό και Νίκη Βόλου, ενώ αυτή την περίοδο είναι χωρίς ομάδα.

Τραϊανός Δέλλας
Ο Κολοσσός της άμυνας της Εθνικής, ο οποίος πέτυχε το ιστορικό ασημένιο γκολ στον ημιτελικό με την Τσεχία, μόλις ολοκλήρωσε την καριέρα του, ανέλαβε τη δύσκολη δουλειά, να ανεβάσει ξανά την ΑΕΚ στην Α’ Εθνική κατηγορία, κάτι που κατάφερε με ευκολία.
Η θητεία του στην Ένωση, όμως, τελείωσε άδοξα, καθώς απολύθηκε μετά από βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη, από τον Ολυμπιακό με 4-0.

Στη συνέχεια ο Δέλλας, εργάστηκε ως προπονητής σε Ατρόμητο, Παναιτωλικό και ΟΦΗ, από τον οποίο αποχώρησε στο ξεκίνημα της περιόδου 2024-25, καθώς ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να είναι δίπλα στη σύζυγό του, Γωγώ Ματροκώστα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα υγείας.
Μιχάλης Καψής
Η ήρεμη δύναμη της ομάδας του Ρεχάγκελ… Χαμηλών τόνων την περίοδο που έπαιζε ποδόσφαιρο, φυσικά δεν άλλαξε ο χαρακτήρας του όταν κρέμασε τα παπούτσια του. Ανήκει στο πυροσβεστικό σώμα και ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Είχε διοριστεί από το 2004 και το παράδοξο είναι πως -όπως μαρτυρούν συνάδελφοί του- εμφανιζόταν κανονικά στις βάρδιές του ακόμα και όταν ήταν εν ενεργεία παίκτης.

Θυμίζουμε πως αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 2012 και αποφάσισε να απέχει συνειδητά από το ποδόσφαιρο. Αυτός που σίγουρα θα τον θυμάται όλη του τη ζωή είναι ο Γιαν Κολέρ, τον οποίο έσβησε στον ημιτελικό με την Τσεχία το 2004.
Γιάννης Γκούμας
Ο στόπερ που έγραψε ιστορία με τον Παναθηναϊκό, σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2009 και από τότε δραστηριοποιήθηκε ως προπονητής. Αρχικά ήταν βοηθός στη Γλυφάδα και στην Πεύκη, στη συνέχεια μετακόμισε στην Ξάνθη, ενώ από το 2014 έως το 2020 διετέλεσε προπονητής στις αναπτυξιακές Εθνικές ομάδες στις κατηγορίες κ18, Κ19 και Κ21. Το 2022 εργάστηκε στον Ερμή Αραδίππου της Κύπρου και στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής του ΠΑΟ Ρουφ.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται μακριά από το χώρο του ποδοσφαίρου.
Έχει ασχοληθεί πολύ με το κομμάτι του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, όπου ήταν στη διοίκηση για πολλά χρόνια.
Νίκος Νταμπίζας
Ο… Άγγλος της εθνικής μας ομάδας. Το καλοκαίρι του 2013 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του ως τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό, θέση από την οποία αποχώρησε στις 11 Νοεμβρίου 2014. Τον Μάρτιο του 2016 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας, αποχώρησε όμως έναν χρόνο αργότερα. Τον Μάιο του 2018 επέστρεψε στο τριφύλλι ως τεχνικός διευθυντής, όπου παρέμεινε ως το 2019.
Μετά από χρόνια μακριά από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα εδώ και λίγες εβδομάδες αποτελεί τον νέο διευθυντή ποδοσφαίρου του ΟΦΗ.

Κώστας Κατσουράνης
Ο τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία της εθνικής ομάδας, αποσύρθηκε το 2015 από την ενεργό δράση. Μετά από δύο χρόνια ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην ομάδα που ανδρώθηκε, την Παναχαϊκή, με την οποία άγγιξε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2017-18. Επίσης, το 2022 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη Νίκη Βόλου ως διευθυντής ποδοσφαίρου.

Όταν αποχώρησε από την Παναχαϊκή συμμετείχε για μία σεζόν, το 2019, στην εκπομπή total football, ως σχολιαστής μαζί με τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον Ντέμη Νικολαΐδη.
Από το 2022 και μετά, συμμετέχει στην ιντερνετική εκπομπή του καναλιού Betarades, στην οποία σχολιάζει τους αγώνες της Super League 1.
Άγγελος Μπασινάς
Το μαγικό πόδι του Μπασινά σταμάτησε να… κυριαρχεί στα γήπεδα το 2011 και μετά από ένα διάλλειμα από το ποδόσφαιρο ανέλαβε το 2018 διευθυντής ποδοσφαίρου στις ακαδημίες της εθνικής ομάδας. Το 2025 πήρε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα της Κηφισιάς σ’ ένα εντυπωσιακό πράσινο reunion καθώς στο τεχνικό τιμ της ομάδας βρίσκονται και οι Λέτο, Κοτσώλης, Βαζέχα, Κυργιάκος.

Θοδωρής Ζαγοράκης
Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, αποφάσισε να δώσει πρόωρο τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα για να βοηθήσει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ από διοικητικό πόστο. Ο Ζαγοράκης ανέλαβε ως πρόεδρος του Δικεφάλου το 2007 και παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος κατάφερε να τον «αναστήσει» αγωνιστικά για να απόχωρήσει το 2012 (όταν και ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης).

Το 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και επανεκλέχθηκε στις ευρωεκλογές του 2019, κερδίζοντας μια δεύτερη πενταετή θητεία στην Ευρωβουλή. Το 2024 πήρε «μεταγραφή» από τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ, συμμετέχοντας εκ νέου στις ευρωεκλογές, χωρίς να εκλεγεί.
Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της ΕΠΟ (με τη σύμφωνη γνώμη του Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου) από το Μάρτιο του 2021 έως το Σεπτέμβρη του ίδιο έτους.
Παντελής Καφές
Μία από τις ήρεμες δυνάμεις εκείνης της εκπληκτικής παρέας. Μετά την σπουδαία καριέρα με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αποσύρθηκε το 2013 αγωνιζόμενος στη Βέροια.
Μετά το τέλος της καριέρας του, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης, σε μαγαζιά σε Χαλκιδική και Μήλο, ενώ διατηρεί εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Σπύρο Βάλλα.

Βασίλης Λάκης
Ο παλαίμαχος εξτρέμ της Νάουσας, του Πανηλειακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έχει αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μαρούσ. Το CAMPEON, η ακαδημία του Λάκη, έχει τροφοδοτήσει τις αναπτυξιακές ομάδες των μεγάλων ΠΑΕ με αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές .
Παράλληλα, διατηρεί και πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Λητή Θεσσαλονίκης που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Στέλιος Γιαννακόπουλος
Ο δεύτερος… Άγγλος της Εθνικής, θρύλος του Ολυμπιακού και της Μπόλτον, από τη στιγμή που μετακόμισε στο Νησί (2003) ζει μόνιμα εκεί με την οικογένεια του, με τον ίδιο πάντως να επιστρέφει συχνά στα πάτρια εδάφη.
Το 2012 είχε αναλάβει την πρώτη του δουλειά ως προπονητής, στον Πανηλειακό (όπου έφτιαξε το όνομα του και με τη φανέλα του αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική), όμως δεν μακροημέρευσε στον Πύργο. Το 2016 κάθισε στον πάγκο της Κηφισιάς για 6 μήνες, ενώ το 2019 ήταν άμεσος συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική ομάδα.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΠΣΑΠ (διαδεχόμενος τον Νικοπολίδη) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate.
Γιώργος Καραγκούνης
H «τυπάρα» της Εθνικής ομάδας, σταμάτησε το 2014 το ποδόσφαιρο μετά το παιχνίδι της φάσης των «16» Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα στη Βραζιλία.
Έκτοτε ανακοινώθηκε ως διευθυντής ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων, μετά την πρόσληψη του Ρανιέρι, καθώς μιλούσε Ιταλικά. Παρέμεινε στη θέση έως το 2015 και αποχώρησε μετά την πρόσληψη του Σκίμπε.
Από τότε δεν κατέχει κάποιο πόστο στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι ενεργός με τους Legends της Ίντερ και της Εθνικής ομάδας. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι το όνομά του «ακούγεται» για θέση στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό.

Γιώργος Γεωργιάδης
Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως τον άνθρωπο του ΠΑΟΚ για τις δύσκολες στιγμές, καθώς έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία ως υπηρεσιακός 3 φορές στον Δικέφαλο του Βορρά.
Επίσης έχει καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας Κ19 και Κ21 και πέρασε από την Βέροια και τα Τρίκαλα.

Τα τελευταία χρόνια, είχε αναλάβει χρέη διευθυντή ακαδημιών και σκάουτερ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ από το καλοκαίρι του 2025 είναι το «αφεντικό» στην ακαδημία της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Βασίλης Τσιάρτας
Το καλύτερο, κατά πολλούς, αριστερό πόδι στην ιστορία των ελληνικών γηπέδων, ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2007 και κατέχει δίπλωμα προπονητή UEFA Pro.
Έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για τις κοινωνικοπολιτικές του τοποθετήσεις, έχοντας «επιτεθεί» λεκτικά ακόμα και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Στις εκλογές του 2023 κατέβηκε υποψήφιος με το κόμμα «Εθνική Δημιουργία» του Θάνου Τζήμερου.

Το 2021 είχε ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ ως προπονητής της Β’ ομάδας, όμως μετά από αντιδράσεις των φιλάθλων της ομάδας, απομακρύνθηκε πριν καν αναλάβει.
Ζήσης Βρύζας
Από το 2015 ως το 2018 είχε πόστο τεχνικού διευθυντή στις Εθνικές ομάδες. Στο παρελθόν έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και πρόεδρος την περίοδο 2009-10 μετά από την παραίτηση Ζαγοράκη.
Αυτή την περίοδο είναι ατζέντης παικτών, ενώ συχνά εμφανίζεται σε αθλητικές εκπομπές ως αναλυτής ποδοσφαίρου, για θέματα που αφορούν κυρίως τον ΠΑΟΚ.

Ντέμης Νικολαΐδης
Το αγαπημένο παιδί της κερκίδας της ΑΕΚ. Μετά το τέλος της καριέρας του, στο 2004, ανέλαβε πρόεδρος στην Ένωση των πολλών οικονομικών προβλημάτων, καταφέρνοντας να τη σώσει μέσω του άρθρου 44.
Στην καρέκλα του προέδρου κάθισε ως το 2008, φέρνοντας τον Ριβάλντο στην ομάδα, φτάνοντας μία ανάσα από το πρωτάθλημα !

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως σχολιαστής σε αθλητικές εκπομπές, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το ίντερνετ.
Εκτός ποδοσφαίρου, ο 51χρονος έχει ασχοληθεί με τη διοργάνωση μουσικών event, ενώ ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών.
Άγγελος Χαριστέας
Το χρυσό γκολ του στο «Ντα Λουζ» έστειλε στα ουράνια 11 εκατομμύρια Έλληνες. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2013.
Το 2020 ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΠΑΕ Άρης, από την οποία αποχώρησε μετά από 5 μήνες.

Το 2019 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Επανεκλέχθηκε και πλέον είναι αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Νεολαίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Δημήτρης Παπαδόπουλος
Έμεινε στην ιστορία για την ηρωική κεφαλιά-ασίστ στον Ζήση Βρύζα στο γκολ εναντίον της Ρωσίας, που έστειλε την Εθνική στους «8» της διοργάνωσης. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2017 και αμέσως πήρε δίπλωμα προπονητικής.
Από το 2022 ως το 2024 ήταν τεχνικός διευθυντής στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου, ενώ δούλεψε και ως προπονητής στην ΑΕΛ Λεμεσού.

Το 2024 ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή για τις Εθνικές ομάδες όλων των ηλικιών. Μάλιστα μαζί με τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη πιστώνονται τις… μεταγραφές του Καρέτσα και του Ζαφείρη στην Εθνική Ελλάδας ενώ θα μπορούσαν να παίξουν σε Βέλγιο και Νορβηγία.
Είναι άμεσος συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Ότο Ρεχαγκελ
Το 2004 μας έδειξε ότι ο Έλληνας θέλει το Γερμανό του για να πετύχει το ακατόρθωτο.
Έβαλε κανόνες και πειθαρχία στην ομάδα και πέτυχε!
Ο αρχιτέκτονας της τεράστιας επιτυχίας της Εθνικής ομάδας έμεινε στον πάγκο της ομάδας μέχρι το 2010, καταφέρνοντας να προκριθεί με τη γαλανόλευκη στο Euro 2008 και το Μουντιάλ του 2010.
Μετά το ανεπανάληπτο κατόρθωμα εκείνου του καλοκαιριού, υπήρχαν η Γερμανία τον προσέγγισε για να αναλάβει την εθνική της ομάδας αλλά εκείνος έμεινε πιστός στην Ελλάδα.

Μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ο Ρεχάγκελ αποσύρθηκε από την προπονητική αλλά επέστρεψε το 2012 (Φεβρουάριος – Ιούνιος 2012) και κάθισε στον πάγκο της Χέρτα Βερολίνου.
Παραμένει προπονητής της ομάδας των Legends του 2004 σε παιχνίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.