Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
18.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ολοκληρώθηκε ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Νέου Σεφ 2025 “European Young Chef Award 2025” Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026

Πρέπει να διαβάσετε

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Νέου Σεφ 2025 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Κρήτη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026”, με τη συμμετοχή υποψηφίων από όλη την Κρήτη.

Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, ενώπιον εξαμελούς κριτικής επιτροπής που απαρτίζονταν από μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών και από εκπροσώπους της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ και της Περιφέρειας Κρήτης. Οι δημιουργίες βασίστηκαν σε τοπικά υλικά και ήταν εμπνευσμένες κυρίως από την κρητική παράδοση και από προσωπικά βιώματα των υποψηφίων, δοσμένες με μία σύγχρονη οπτική.

Νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Λιαπάκης, με το πιάτο που είχε τον τίτλο «Ρεβυθόριζο με λαυράκι» και θα εκπροσωπήσει την Κρήτη στο διεθνή διαγωνισμό “European Young Chef Award 2025” που διοργανώνεται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, τον Νοέμβριο του 2025 στην Καταλονία.

Η Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες νέους σεφ, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης για τον Κρητικό Διατροφικό Πολιτισμό, το οποίο συνοψίζεται στην αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και στην ανάδειξη της σε Διεθνές Κέντρο Διατροφικού Πολιτισμού, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και την ανθεκτικότητα του στο διεθνές περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα