ΟΦΗ- No Panic!

Ήττα (και) στην Τρίπολη για τον ΟΦΗ,με 1-0 από τον τοπικό Αστέρα και η στατιστική λέει πια τα εξής:
Από πέρυσι τέτοιον καιρό και την ήττα στην Καβάλα με 2-0 για το Κύπελλο,η ομάδα μετράει 37 επίσημα ματς σε Πρωτάθλημα,Κύπελλο Ελλάδας και Europa League,από τα οποία έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις τα 7.
Ποσοστό περίπου 20%

Δεν αναφέρομαι φυσικά στα φιλικά,γιατί ούτε εκεί τα κατάφερε καλύτερα,αν εξαιρέσει κανείς την επικράτηση επί της Ιεράπετρας,αφού ούτε Εργοτέλη,ούτε Χανιά,ούτε Γιούχτα κατάφερε να κερδίσει.
Όμως αυτοί ήταν φιλικοί αγώνες,έγιναν για να βγάλει κάποια συμπεράσματα το προπονητικό τιμ και δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία,παρότι βέβαια ο οπαδός δεν το βλέπει έτσι.

Σε κάθε περίπτωση σε οποιοδήποτε άλλη ομάδα αν τα αποτελέσματα ήταν τόσο αποκαρδιωτικά θα είχαν υπάρξει αλλαγές,που σχεδόν πάντα αυτές αφορούν στο πρόσωπο του προπονητή.Στον ΟΦΗ όμως δε μοιάζει να υπάρχει τέτοια σκέψη.
Λογικό κατά μία άποψη αφού το όλο πρότζεκτ δεν είναι …“προπονητοκεντρικό”,δεν είναι ο Σίμος αυτός που σχεδιάσει τα πράγματα,ο Σίμος είναι ένας από την ομάδα,τι θα γίνει κι αν θα αλλάξει;

Δεν είναι θέμα προπονητή αν η ομάδα είχε σχεδιαστεί για να παίζει με ένα συγκεκριμένο στιλ και βρέθηκε από πέρυσι τη μια να είναι εκτός ο Μάνος,την άλλη ο Σεμέδο,στο τέλος ο Τσιλιανίδης…
Αν προσθέσουμε και τη μεταγραφή του Φιγκεϊρέδο που έβαζε την μπάλα στα δίχτυα και τους τραυματισμούς δημιουργικών παικτών του στο κέντρο,είναι προφανές το γιατί έχει αυτή την πτώση στο θέαμα αλλά και στην αποτελεσματικότητα του.

Όσο για τη διαιτησία,καλό είναι που προσπαθεί η διοίκηση να προστατέψει την ομάδα,σε κάποιες φάσεις σίγουρα έχει αδικηθεί,δεν είναι όμως αυτή που έχει διαμορφώσει τη συνολική εικόνα του ΟΦΗ το τελευταίο 12μηνο.
Τα προσωπικά και παιδαριώδη λάθη παικτών έχουν στερήσει επανειλημμένως βαθμούς στην ομάδα.Εκεί είναι που πρέπει κάποια στιγμή η διοίκηση να πάρει τα μέτρα της.


  [Φωτό: Μαρκάρισμα στην περιοχή]

Σπύρος Αλεξάκης

Ο Σπύρος Αλεξάκης είναι αρθρογράφος