Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
26.6 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ο ΣΕΒΓΑΠ κέρδισε τη «μάχη της φέτας» στην Χιλή

Πρέπει να διαβάσετε

«Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι μόλις χθες (11-6-2024) κερδίσαμε μια δύσκολη και άνιση μάχη στην Χιλή για την αναγνώριση της Φέτας». Αυτό αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) σε ανακοίνωσή του καθώς ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Χιλής έκανε δεκτή την ένσταση και την επιχειρηματολογία του Συνδέσμου κατά του trademark που είχε τον όρο “feta” και το οποίο είχε υποβάλει η διαβόητη Κοινοπραξία για Κοινές Oνομασίες της Αμερικής (CCFN).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «είναι η 2η μάχη που κερδίζουμε απέναντι σε αυτό τον κολοσσό συμφερόντων της Αμερικής (η προηγουμένη ήταν στην Σιγκαπούρη). Δεν θα διστάσουμε να την δώσουμε και μέσα στην ίδια την Αμερική!

Όπως έχουμε ξανατονίσει, ο πόλεμος για την κατοχύρωση της Φέτας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μεγάλος, δύσκολος και μακρής. Για να τον κερδίσουμε χρειάζεται να δώσουμε πολλές τέτοιες μάχες σε κάθε μέρος του κόσμου, συνήθως με τον ίδιο αδίστακτο και ασύμμετρο εχθρό μας, με όποιο τρόπο κι αν μεταμφιέζεται. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, κάθε φορά με μεγαλύτερο πάθος και πίστη για την προστασία αυτής της μοναδικής εθνικής μας κληρονομιάς αντιμετωπίζοντας ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ σταθεί εμπόδιο».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα