Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
15.5 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ο πόλεμος στην Ουκρανία “έφτασε” μέχρι την Κρήτη: Ρωσικό πετρελαιοφόρο χτυπήθηκε νότια του νησιού!

Πρέπει να διαβάσετε

Μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη σημειώθηκε – άγνωστο το πότε – στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία καθώς για πρώτη φορά εξαπολύθηκε επίθεση εκτός των δυο χωρών.

Η Ουκρανία έπληξε για πρώτη φορά πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας «μέσα στα ουδέτερα ύδατα» της Μεσογείου, ανακοίνωσε σήμερα πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

Το χτύπημα έγινε ενώ το πλοίο έπλεε νότια της Κρήτης. 

«Η SBU έπληξε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ένα πετρελαιοφόρο του ρωσικού αποκαλούμενου ‘σκιώδους στόλου’, το QENDIL», διευκρίνισε η πηγή.

«Η Ρωσία χρησιμοποιούσε αυτό το πετρελαιοφόρο για να παρακάμπτει τις κυρώσεις» και να χρηματοδοτεί «τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Ο εν λόγω αξιωματούχος της SBU διευκρίνισε ότι το πλήγμα πραγματοποιήθηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των 2.000 χιλιομέτρων από την Ουκρανία και ότι το πετρελαιοφόρο ήταν άδειο τη στιγμή της επίθεσης.

πηγή: newsit.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα